İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs'ta haklarda soruşturma başlatılan veya yargılanan kişiler, Diyarbakır Adliyesi ile bağlantılarda olduğu, tahliye ya da beraat ettireceklerini söyleyip para alarak dolandırdıkları şüphelilere yönelik çalışma yaptı. Belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarındaki avukatların da bulunduğu 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda 20 adet cep telefonu ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden avukat MD'nin de olduğu 9'u 'Suç işlemek amacıyla örgütlemek', 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Güveni kaybetme kullanma', 'Tehdit ve kasten yaralama' suçundan tutuklandı, 6'sı adli kontrol koşullarla diğerleri ise serbest bırakıldı.

Ev Baskın Operasyon

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter düştü İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter düştü

“OPERASYONDAN DA HABERİM VARDI”
Tutuklanan MD ifadesinde, 25 yıllık avukat olduğunu söyledi. MD, “RT, isimli kişiyi yaklaşık 20 yıldır tanıyorum. kişilerin ve kişilerin durumuna bakmışlığım olmuştur. RT'nin olaylarının ciddi anlamda başka kişilerle birlikte bir komplonun ortaya çıkması. Ben 25 yıllık avukatım. Kaçma durumum olsaydı kaçabilirdim. Operasyondan da haberim vardı. HT, benim arkadaşımdır. Ben AB'yi gözaltında tanıdım. Onları daha önce tanımam. İ.B., beni aradım. Bana RT, kendisinin ile K., ailesi arasında alacak meselesi olduğunu söyledi. 5 bin 500 dolar paranın bana emanet bırakılacağını söyledi. Daha sonra bu paraları ben geri iade ettim. Ortada bir zarar söz konusu değildir. Benim ailemin tüm hesap hareketleri incelenebilir. MSG, isimli şahsı tanımlıyorum. kendisiyle temizlediğim uygulamaları. Aleyhime beyanını ve şikayetlerini kabul etmiyoruz. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı, hakimiyetiniz aksi kanaatte ise adli kontrol kararının dinlenmesini talep ederim dedi.

“EMANET OLARAK 5 BİN 500 DOLAR BİRAKTIK”
Tutuklanan bir diğer şüpheli ise SK'nın M.D'yi avukat olarak nitelendirdiğini, RK'yi de şu an tutuksuz bir şekilde yargılayan RT'yi MD'ye yönlendirdiğini belirterek, "RT, bana tanınan hakim ve savcı bilgilerinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine kendisine 5 bin 500 dolar verdim.Bu parayı avukat MD'nin ofisinde bıraktık.Bu şahsı RT ile tanıştırdım.Bu şahsın oğlu RT'ye 100 bin TL verdi. Savcı bilgilerinin olduğunu söyleyen R.T'den şikayetçiyim diye konuştu.Soruşturma kapsamında aranan 5 şüpheliden EG'nin teslim olduğu bildirildi.

Kaynak: DHA