Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi'ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı‘nı tanıttı.

Bakan Varank, 2023 bahar döneminde de 20 paydaş üniversite ve 20 paydaş şirket iş birliğinde yeni eğitimlerin başladığını belirterek, “Öğrencilerimiz sistem mühendisliğinden siber güvenliğe, blokzincirden kuantum hesaplamaya, Java’dan uygulamalı doğal dil işlemeye kadar 36 farklı başlıkta en güncel eğitimleri alıyorlar. Bin 500’ü aşkın öğrenci eğitimlerinin ardından staj imkânı da yakalayacak.“ dedi.

Programın teknoloji ekosistemindeki gelişmeleri öğrencilerle buluşturacağına ve önümüzdeki dönemde yetişmiş insan kaynağı kapasitesini ciddi oranda artıracağına işaret ederek, şunları söyledi:

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ: Özel sektör ile üniversitelerin iş birliği çok daha önemli hale geldi. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize taşıyacak insan kaynağını yetiştirmek üzere bir Milli Teknoloji Akademisi kurduk. Dijital bir öğrenme platformu olan Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında açık dersler, yarışmalar, yayınlar ve programlar düzenliyoruz. Sektör Kampüste Programı bu çatı altında hizmet vermeye başladı.

14 HAFTA EĞİTİM: İş dünyasıyla iç içe eğitimleri içeren Sektör Kampüste Programı ile özel sektör firmaları üniversitelerde kredili dersler açıyorlar. 14 hafta süren bu dersler sayesinde iş dünyasındaki bilgi ve tecrübe bizzat özel sektörde çalışan profesyoneller eliyle öğrencilerimize ulaştırılmış oluyor.

YENİLİKÇİ EĞİTİM: 2002 güz döneminde bu yenilikçi eğitim modelinin ilk uygulamasını Kariyer.net–Ankara Üniversitesi, Turkcell ve Cezeri – Atatürk Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirdik. Alanının en iyisi profesyoneller tarafından verilen Büyük Veri Analitiği, Yapay Zekaya Giriş ve Bilgisayar Ağları dersleri başarıyla tamamlandı.

EĞİTİMLER BAŞLADI: 2023 bahar döneminde de 20 paydaş üniversite ve 20 paydaş şirket iş birliğinde yeni eğitimler başladı. Öğrencilerimiz sistem mühendisliğinden siber güvenliğe, blokzincirden kuantum hesaplamaya, Java’dan uygulamalı doğal dil işlemeye kadar 36 farklı başlıkta en güncel eğitimleri alıyorlar. Şu ana kadar ulaştığımız bin 500’ü aşkın öğrenci eğitimlerinin ardından staj imkânı da yakalayacak.

YENİLİKÇİ VE DİNAMİK: Sektör Kampüste Programı‘nı ilk sunduklarında da çok beğenmiştim. Çünkü günümüzde artık sabit modellerin kaybolacağına, dinamik modellerin ise başarıyı yakalayacağına yürekten inanıyorum. Şüphesiz Sektör Kampüste Programı yenilikçi ve dinamik eğitim modeliyle öne çıkarak, insan kaynağımızın dönüşümüne öncülük edecek.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ: Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde sanayi ve teknolojide yakalayacağımız başarıların ülkemiz açısından hayati önemde olduğunun bilinciyle sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye Yüzyılında, dünyada teknolojinin öncüsü ülkelerden biri olmak. Son 21 yılda bu hedefe ulaşmak için çok önemli altyapı yatırımları yaptık.

AR-GE HARCAMALARI: Türkiye’nin dört bir tarafını sanayi bölgeleriyle, teknokentlerle, araştırma altyapıları ile donattık. Verdiğimiz destekler, yaptığımız yatırımlar sayesinde, Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı binde beşlerden yüzde 1,4’e ulaştı. Tam zaman eşdeğer araştırmacı sayımız 21 yılda 29 binden 222 bine yükseldi.

60 YILLIK HAYAL: Bu gelişmeler sayesinde Türkiye artık kendi SİHA’larını, kendi seyir füzelerini, kendi savaş gemilerini üretir hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızı liderliğinde vatandaşlarımızın 60 yıllık hayali olan yerli ve milli otomobilimiz Togg’u gerçeğe dönüştürebildik.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ: Son dönemde arda arda gelen başarılarımız hamdolsun gelişen insan kaynağımızın gücünün bir göstergesidir. Biz, Türkiye Yüzyılında en büyük sermayemiz olan gençlerimize güveniyoruz. Türkiye’nin koşar adım gelen TEKNOFEST gençliğiyle 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağını biliyoruz.

Sektör Kampüste Programına katkı veren 20 paydaş firma ile 20 paydaş üniversitenin temsilcileri, iş birliği protokolünü imzaladı. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi