Diyarbakırspor’da bir dönem teknik direktörlük görevini yürüten ve görevde olduğu süre içerisinde Diyarbakır’ın sevilen simaları arasında yer alan Enver Katip hayatını kaybetti.

ENVER KATİP KİMDİR?

1944 yılında Rize’de dünyaya gelen Katip profesyonel futbol kariyerine Vefa’da başladı. Dört sezon oynadığı kulüpten 1965 yılında ayrılıp Altay’a transfer oldu. İzmir ekibinde 12 sezon forma terleten Katip 1978 senesinde jübile yapıp teknik direktörlük kariyerine başladı.

Fenerbahçe’de teknik direktörlük yapan Katip, Beşiktaş’ta yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. Türkiye’de 15 kulüpte antrenörlük yapan Katip, 1997 sezonunda Diyarbakırspor’un da teknik direktörlük görevini yürüttü.

Katip’in Beşiktaş’ta antrenörlük yaptığı dönem Rıza Çalımbay ve Samet Aybaba gibi isimlere de hocalık yaptığı biliniyor.

Katip’in bugün ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

FENERBAHÇE’DEN TAZİYE MESAJI

Efsane Diyarbakırspor’a Süper Lig’de oynamış transfer! Efsane Diyarbakırspor’a Süper Lig’de oynamış transfer!

Sarı lacivertli ekip Katip için taziye mesajı yayınladı. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, “Kulübümüzün 2387 sicil numaralı YDK üyesi Enver Katip vefat etmiştir. Merhumun cenazesi 29 Temmuz 2024 Pazartesi günü (Bugün) ikindi namazını müteakip Karacaahmet Şakirin Camii’nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Onurcan GÜLER