Sezonun Ardından Geriye Kalanlar

Futbolda sezonu bitirdik.  Federasyonuyla, hakemleriyle bu kadar tartışılan başka bir sezon yaşamamıştık sanırım. Hakemlere yapılan operasyonlar bu işin burada kalmayacağının da göstergesi. Dibi görmüş Türk futbolunun kurtuluşu da şu an için pek görünmüyor. Bunlar ayrı konular ve yaz dönemi boyunca bu konulara sık değinme şansımız olacak. Biz gelelim kendi temsilcilerimize.

 

Diyarbakır takımları için sezon sonu demek belirsizliklerin hâkim olduğu döneme giriş dönemi demek.  Özellikle Amedspor için bunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki her sezon sonu takımdaki futbolcular dağılır, yeni başkan arayışları başlar, kulüp yeni sezona hangi futbolcularla nasıl bir yönetimle başlayacak hep bir bilinmezlik içindedir. Her sezon kaybedilen bu zaman lige de olumsuz yansır.

 

Diyarbekirspor’da da durum farklı değildir. Tek fark yönetimin süreklilik arz etmesi de olsa her sezon yapılan yanlışlar istenilen başarıyı yakalamayı oldukça güçleştirir. Yönetimin her sezon aynı hataları yaparak farklı sonuç beklemesi de ayrı bir konudur. Tabii kulübü yönetenlerin takıma üvey evlat muamelesi yapmasını da göz ardı etmemek gerek. Tuzlaspor’un hep gölgesinde kalan Diyarbekirspor İstanbul’un bir ilçe takımı kadar değer görmediği de bir gerçektir.

 

Önümüzdeki haftalar neler getirir hep beraber göreceğiz fakat kaybedilen zamanlar oldukça değerli.  Belirsizlikler umutsuzluğa yol açmadan takımlarımız bir yol haritası çizmeli. Geçen her gün takımlarımızın aleyhine işliyor. Ciddi bir planlamayla yeni sezon hazırlıkları şimdiden başlamalı, 1.ligden düşen takımlar da düşünüldüğünde seneye çok daha zor bir 2.ligin bizleri beklediğini hesap ederek adımlarımızı ona göre atmalıyız.

 

Profesyonel liglerde durum böyleyken gelelim amatör lige. Süper Amatör ligde şampiyonluğa Erganispor ulaştı ve Bölgesel amatör lige yükseldi. Önümüzdeki sezon Diyarbakır temsilcisi olarak 3.lige çıkma mücadelesi verecek. Kuşkusuz Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan’ın ve Kulüp başkanı Kenan Taş’ın emekleri büyük. Erganispor önümüzdeki sezon da bu birlik beraberliği devam ettirirse 3.lige çıkmaları sürpriz olmaz düşüncesindeyim. Erganispor’un ayrıca önemli bir başarısı var ki o da U18 liginde Diyarbakır şampiyonu olması. Ve bu başarıyı 15 maçta 100 gol atarak gerçekleştirmesi. Takım U18 Türkiye şampiyonasında Diyarbakır’ı temsil edecek.