13 Mart Perşembe akşamı merkez Kayapınar ilçesindeki Fırat bulvarı stadyum yolunda yaşanan kazada, Amedspor’un orta saha futbolcusu Yohan Cassubie, kullandığı otomobiliyle 40 yaşındaki H. D.'ye çarptı. Kaza sonucu H. D.'nin ağır yaralandığı ve Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenilmişti.
SON DURUMU BELLİ OLDU HASTANIN DURUMU AĞIR
Hastaneden öğrendiğimiz bilgilere göre, hayati tehlikesi devam eden H. D.'nin bir sitede kapıcı olduğu ve kazanın motosiklet üzerinde yaşanmadığı belirtilirken, yaşanan kazanın adli vaka olması sebebi ile çok fazla bilgi verilmeyeceği belirtildi. Ancak hastanın son durumuna ilişkin ise kazazedenin kaldırıldığı hastanede ameliyata alındığı bugün ise durumunun halen ağır olduğu dile getirildi.
Olay sonrasında Cassubie gözaltına alınırken adliyeye sevk edilen futbolcu çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca futbolcuya yurt dışına çıkış yasağı konuldu.