GreenMetric verilerine göre, Dicle Üniversitesi dünya sıralamasında 1477 üniversite arasında 594, Türkiye genelinde sıralamaya giren 120 üniversite arasında ise 59. sıraya yer alıyor. Konuya ilişkin Mücadele’ye konuşan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, “Özellikle üniversite sıralamasında istediğimiz noktada değiliz. Bir irtifa kaybımız söz konusu fakat çok kısa bir süre içerisinde bunu tersine çevireceğiz. Kendimize geleceğimiz bir ortamın çok uzak olmadığı düşüncesindeyim” dedi.
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat
“ÜST NOKTALARA DOĞRU BİR SEYİR KAZANACAK”
Prof. Dr. Eronat’ın açıklaması şöyle: “Ben burada öğretim üyelerimizle tanıştım ve onlardan çok etkilendim. Ufak tefek bazı dokunuşlarla onlarla bir gönül beraberliği yakalamamız gerektiği hususunda bir duygu ve düşünceye kapıldım. Bununla beraber bence bu gelişme üst noktalara doğru bir seyir kazanacak.
“SÜREKLİ BİLİM İHRACI YAPAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ”
Üniversitemizin büyüklüğü gerçekten tartışılamaz. Çevremizdeki bütün üniversiteler bizden ayrılmıştır. Bunları da düşünmemiz gerekiyor. İzmir Katip Çelebi Diş Hekimliği Fakültesine bizden giden hocalar var. Bundan dolayı sürekli bilim ihracı yapan bir üniversiteyiz. Pek bilim ithalatı yapmadık belki. Biz yine ihraç konusunda eski günlerimize döneceğiz. Burada biraz daha tutumlu ve eli sıkı olacağız. Üniversitemizi burada büyüteceğiz çünkü yeteri kadar çevremize hizmet ettik bunu biraz da kendi bünyemizdeki mevcut durumumuzu güçlendirerek sağlayacağız.”