Üniversite öğrencileri, yemekhanelerdeki yemeklerden ve porsiyonların az olmasından dert yanarak şikayetçi olmuştu. Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği harekete geçti ve öğrencilerin sorunlarını çözebilmek adına görüşme gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ KARŞILANDI

Yapılan görüşmeye, Vali yardımcısı, Diyarbakır GSB Yurt Hizmetleri Müdürü, Sur GSB İlçe Müdürü, Yurt Müdürü, Yurt Müdür Yardımcısı, yurt işletme sahibi ve öğrenciler yer aldı.

Dicle ve Fırat üniversiteleri arasında işbirliği: İmzalar atıldı Dicle ve Fırat üniversiteleri arasında işbirliği: İmzalar atıldı

Görüşme sonrasında,

-Düşük olan etli yemek oranı yüzde 90'a çıkarıldı ve yemeklerin porsiyonlarından hazır gıda paketlerine kadar düzenleme yapılacağı açıklandı.

-Lezzet ve porsiyon konuları baştan düzenlenecek, bunun tahsisi için öğrenci heyeti kurulacak ve yerine getirilmezse Vali yardımcısı aracılığıyla müdahale edilecek.

-İşletme sahibi ile temsilciler arasında grup kurulacak, temsilcilere iletilen sorunlar kendisine birebir iletilecek ve gerekli düzeltmeler yapılacak.

-Bozuk asansörler konusunda Valilik resmi şekilde müdahale edip asansörlerin her daim çalışır durumda olması zorunluluğunu belirterek yerine getirilmesi için resmi yetkilendirme verdi.

-Yurt içindeki tüm sorunlarda ve yaşanılacak sıkıntılarda öğrenci heyeti ile yurt yönetimi arasında Valilik aracılığıyla her türlü çözüm yapılacak olup sorunlar öğrencileri etkilemeden çözülecek.

Dicle Üniversitesi’nde Öğrenciler Kazandı Talepleri Yerine Geldi!

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ KARŞILANDI

Yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde tamamlanması sonrasında öğrencilerin de taleplerinin karşılanması, her iki taraf içinde sevindirici bir gelişme oldu.

Kaynak: Haber Merkezi