Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Ulaşım Dairesi Başkanlığı içinde bulunan Trafik Kontrol ve Otobüs Takip Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Eş Başkanlar, Dinamik Kavşak Kontrol Sistemine ilişkin yapılan sunumların ardından kent trafiğinin rahatlaması için görüş alış verişinde bulundu.  

Diyarbakır’da okullara şok baskın! Yemekhanedeki etlere el konuldu Diyarbakır’da okullara şok baskın! Yemekhanedeki etlere el konuldu

DİNAMİK KAVŞAK KONTROL SİSTEMİ

Diyarbakır’da trafiği rahatlatmak ve daha verimli hale getirmek amacıyla 2016 yılında 54 kavşakta yaklaşık 300 kamera ile kurulan Dinamik Kavşak Kontrol Sistemi, bu yıl bakım ve revizyona tabi tutuldu. Yenilenen ve kavşak sayısı 64’e çıkarılan sistem ile “uzaktan izleme, uzaktan kontrol, dinamik yönetim, süre optimizasyonu ve koordinasyon” gibi işlemlerle şehir trafiğinin daha akıcı ve güvenli bir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.  

“SİSTEM GELİŞEN TEKNOLOJİYE UYGUN YENİLENDİ”

Konuya ilişkin bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Temel Cengiz, Diyarbakır’da şehir trafiğini rahatlatmak ve daha verimli hale getirmek amacıyla 64 kavşakta 300 kamerayla Dinamik Kavşak Kontrol Sistemi kurulumunun gerçekleştirildiğini belirtti. Bu sayede şehir trafiğinin anlık olarak izlenip ve yönetildiğini kaydeden Cengiz, şöyle konuştu: “2024 yılında bakım ve revizyonu tamamlanan mevcuttaki kavşaklarda arızalar giderilmekte, gelişen teknolojilere uygun olarak yenilenmektedir. Bu çalışmalar ile amacımız seyahat sürelerinin azaltılması, kuyruklanmanın azalması, trafik güvenliğinin sağlanması, trafikteki dur ve kalkların azaltılması amaçlanmıştır. Kavşaklar anlık olarak izlenmekte ve anlık sinyalizasyon sistemine müdahale edilerek vatandaşların daha kısa sürede gitmek istedikleri yerlere gitmesi amaçlanmıştır” dedi. 

İncelemeler sırasında Eş Başkanlara, Genel Sekreter Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Ulaşım Dairesi Başkanı Temel Cengiz ve meclis üyeleri eşlik etti. 

Kaynak: Haber Merkezi