Diyarbakır’da Türk Kahvesi’ne zam geldi: Esnaf yansıtmadı! Diyarbakır’da Türk Kahvesi’ne zam geldi: Esnaf yansıtmadı!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber Diyarbakırların kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı ve kahvaltı kültürünün vazgeçilmezi büyüklerden yadigâr kalmış Diyarbakır Çöreği, sahur sofralarını süslemek için yöresel baharatlarla evlerde de yapılmaya başlandı.

çörek

Ramazan ayının başından Ramazan Bayramının sonuna kadar vardiya sayıları artan fırıncılar sadece sahurda değil bayramlarda da Diyarbakır çöreği siparişi alıyor. Diyarbakır çöreği içerisindeki farklı malzemelerin bir arada harmanlanması nedeniyle hem çok güzel kokar hem de ağırlık yapmaz.

DİYARBAKIR ÇÖREĞİNİN İÇERİSİNDE NELER VARDİR VE NASIL YAPILIR?
Diyarbakır çöreği, ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber sahurda yenmek için bayram öncesinde de gerek evlerde gerekse fırınlarda fazla fazla yapılmaya başlanır. Diyarbakır çöreğinin püf noktası içerisine konan baharatlarda gizlidir.

Peki, Diyarbakır çöreğinin malzemeleri nelerdir?
4 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
4 paket margarin (eritilecek)
1 su bardağı sıvı yağ
1 litre süt (ılık olacak)
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı mayana (rezene tozu)
1 yemek kaşığı soda (karbonat)
3 yemek kaşığı çifte kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı çörek otu
1 paket maya (veya 2 yemek kaşığı instant maya)
Tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin; Susam ve yumurta

Kaynak: Haber Merkezi