Bazalt taşlarının birlikte oluşturduğu ahengi ile Şam Emevi Kültürünün günümüzdeki yansıması halini alan dünyanın 5-Harem-i Şerifi olarak tabir edilen Diyarbakır’ın tarihi Ulu Cami yerli ve yabancı turistin dinlenme ve nefes alma noktası oldu.
Tarihi Sur ilçesinin Gazi Caddesi üzerinde yer alan Ulu Cami, büyüklüğü ve mimarisiyle şehrin göbeğinde çoğu yere yakınlığıyla yerli ve yabancı turistin radarında yer alıyor. Her turistin uğradığı cami bu günlerde meydanında çay ve kahve alanları ile daha fazla bilinir hale geldi. Özellikle öğle ve akşam saatlerinde mahşeri kalabalığa ev sahipliği yapan cami önü iğne atsan yere düşmüyor.
TURİSTLER DİYARBAKIR’A TURİST ÇEKİYOR
Konya’dan Diyarbakır’a tatile gelen Mustafa ve Naile Kanak çifti kentte hayranlıkları ve Ulu Cami beğenilerini şu sözlerle ifade etti, “Diyarbakır’a daha önce gelmeyi çok istiyorduk ama mümkün olmadı. Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı rota olarak seçtik. Çok sevdik daha sonra da mutlaka geleceğiz. Arkadaşlarımıza da tavsiye edeceğiz. Buradaki meydanda kaçak çay, simit ve peynir yiyen birçok insan var. Kültürel bir durum haline gelmiş. Bu günde öyle bir kahvaltı yaptık ve gerçekten haklı olduklarını fark ettik. İnsanlarınız bir harika, misafirperver” ifadelerini kullandı.
DENETİMLER ARTSIN, DİYARBAKIR’I KİRLETEN CEZA ALSIN!
“Diyarbakır’da daha önce görev yaptık eşimle beraber ama şuan başka bir ile gittik” diyen öğretmen Hacer Taş ise, “Aslen Suruçluyum ama Diyarbakır benim ilk mesleğe başladığım yer ve benim için her haliyle çok özel. Bu bayramda hasret geçirmek için geldim. Çok özlediğim bir memleket oldu burası. Çok büyüyor ve çok güzelleşiyor burası her yıl ve daha da yatırım yapılması lazım ki ilgi çeksin adı daha fazla duyulsun, cazibe merkezi haline gelsin. Dediğim gibi kent çok güzel ama tek bir kusuru var ara sokaklar ve kentin merkezindeki bazı önemli noktalar çok kirli, denetimler artmalı gerekiyorsa ceza kesilmeli” dedi.