Diyarbakır Film Geliştirme Platformu, Kültür İçin Alan desteğiyle kısa film çekecek olanlara para desteğinde bulanacak. Kısa film yapım desteği programı ile Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman'da çekilecek 3 kısa filmin her birine 20 bin lira destek sağlanacak.

Buna göre, 3 ilden seçilecek 3 kısa filmin her birine 20 bin lira toplamda 60 bin lira yapım desteği sağlanacak. Peki başvuru şartları ve tarihi ne zaman?

20 bin lira destek sağlayacak son başvuru tarihi 30 Haziran 2024 iken finalistlerin açıklanacağı tarih ise 25 Temmuz 2024 olarak belirlendi. 

BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?
Başvuru sahibi, filmin yönetmeni ya da yapımcısı olmalıdır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: “Zabıta kenti temsil ediyor!” Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: “Zabıta kenti temsil ediyor!”

* Başvuran kısa film projelerin herhangi bir tür kısıtlaması bulunmamaktadır.

* Başvuran Kısa film projelerinin ayrımcılık karşıtı olması beklenmektedir.

* Finale kalan 10 proje, 25 Temmuz 2024 tarihinde @diyarbakirfilmgelistirme instagram hasabından duyurulacak ve başvuru sahipleri e-posta ile bilgilendirileceklerdir.

* Seçilen proje sahipleri profesyonellerden oluşan bir toplulukla Diyarbakır'da üç gün sürecek atölye programına katılmalıdır. Atölye sonunda kazanan kalan üç projeye “20.000 tl” teşvik desteği verilecektir.

* Kısa Film Desteği alan proje sahipleri, filmlerini yukarda belirtilen illerde çekmeyi taahhüt eder.

* Proje sahibi, Diyarbakır Film Geliştirme Platformu'nu filmin künyesinde ve tüm tanıtım materyallerinde kullanmayı taahhüt eder.

* Proje sahibi, filminin tanıtımı ve duyuruları için kullanacağı medyada etiketlemeyi taahhüt eder.

Muhabir: Abdullah AKYOL