Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ziyareti sırasında, yakın gelecekte Erbil-Diyarbakır seferlerinin yeniden başlayacağını söylemişti. AK Parti yetkilileri ve Diyarbakırlı iş insanları uçuşların 31 Mart seçimleri öncesi başlayabileceği tahmininde bulunuyor.

“ERBİL-DİYARBAKIR UÇUŞLARI SEÇİMLERDEN ÖNCE OLABİLİR”
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı'na göre uçuşların 31 Mart'tan önce başlaması gerekiyor. Rûdaw’a konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Reşit Ocak, “Erbil-Diyarbakır seferlerinin başlaması Erbilli vatandaşlarımıza çok iyi gelecek. Çünkü Erbilli vatandaşlar bu tarafla iyi iş yapıyor. Ama bu işi yaparken önce İstanbul'a gidiyorlar, oradan da Diyarbakır'a ya da bölgeye geliyorlar. Bu onları zorluyor. Dolayısıyla Erbil-Diyarbakır arası direkt uçuşlar onlar için büyük kazanç. Buranın vatandaşlarına da büyük fayda sağlıyor” dedi.

DİYARBAKIRLILAR UÇUŞLARIN YENİDEN BAŞLAMASINI İSTİYOR
Diyarbakırlı iş insanları da hava trafiğinin bir an önce başlamasını bekliyor. Özellikle Diyarbakırlı iş insanı uçuşların yeniden başlamasını istiyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: “Zabıta kenti temsil ediyor!” Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: “Zabıta kenti temsil ediyor!”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya şunları söyledi:
"Benim tahminime göre yaz uçuşları olarak planlanırsa seçimlerden önce başlayacak. Çünkü Erbil uçuşları sadece Diyarbakır için değil, bölgedeki tüm şehirler için önem taşıyor. Antep’e kadar olan bölgeyi etkileyecek. Çünkü bu ticari açısından çok önemli bir adım."

Kaynak: Rudaw