Ulaşım sorununun yaşandığı Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta Özel Halk otobüs şoförleri artık ücretsiz yolcu taşımama kararı aldı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane imzalı duyuruda, “Belediye tarafından araçlarımıza bindirilen ücretsiz kartların ücreti tarafımıza ödenmediğinden ücretsiz kart binişleri durdurulmuştur duyarlılığınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

OTOBÜSLER BAKANLIKTAN GELEN PARAYI HALEN ALIYORLAR MI?
Bir vatandaş tarafından CİMER’e yazılan şikayette ise, otobüslerin ücretsiz kart sahibi yolcuları taşımama kararı sonrasında bakanlıktan aylık aldıkları paradan da vazgeçip geçilmediği soruldu.

GEREKÇE BÜYÜKŞEHİR
CİMER’e yazılan şikayette şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır’da Özel Halk Otobüsleri ücretsiz kart sahibi yolcuları taşıdıkları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan otobüs başına aylık 3 bin 375 lira almalarına rağmen aldıkları yeni kararla artık ücretsiz kartları kabul etmeyeceklerini duyurdu. Gerekçe ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine maddi destek sunmamasını gösterdiler.

Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu! Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu!

YOLCULAR MAĞDUR
Öncelikle bu karar ile ücretsiz kart sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmaz üzere onlarca yolcu mağdur olmuş durumda.

OTOBÜSLER BAKANLIKTAN PARA ALMAYA DEVAM EDİYOR MU?
Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane imzalı karar sonrasında otobüsler bakanlıktan aylık aldıkları parayı da almaya devam ediyorlar mı bilemiyorum ama bu mağduriyetin giderilmesini arz ederim.”

Muhabir: Fatih SURUÇ