Diyarbakır et tüketiminde öne çıkan iller arasında yer alırken balık tüketiminde vatandaşların çok fazla rağbet etmediği öğrenildi. Balık esnaflarından Mehmet Halit Biçer, “Balık fiyatları ucuzdur, beleştir” derken peki balık fiyatları ne kadar?
HAMSİ, PALAMUT KAÇ LİRA?
Balık fiyatlarını açıklayan Biçer, “Hamsi 120 lira, palamut 160 lira, Her çeşit balık bulunuyor Diyarbakır’da. Sazan balığı 120 liradır. Kefal var, istavrit var bunlar da 120 lira. Fiyatlar düşüyor. Deniz kenarı gibi değil buradaki fiyatlar, ucuzdur. Çok tüketim de yok bu sebepten ucuzdur. Ancak vatandaşta alım gücü yok. Sıfır alım gücü var” diyerek satışlardan memnun olmadıklarını belirtti.
“DİYARBAKIR’A HER YERDEN BALIK GELİYOR”
Bir başka balık satıcısı olan Hacı Aydemir, “Balık sağlıklıdır. Bence et sınıfına bile koyulmaması lazım. Çünkü gut hastası yapmaz, kolestrol yapmaz, yağ yapmaz. Sağlığa zararı yoktur yararı vardır” dedi.
Balıkların birçok yerden geldiğini belirten Aydemir, “Her yerden geliyor. Munzur’dan da geliyor, Karadeniz’den de geliyor, Trabzon’dan, İstanbul’dan da geliyor. Hemen hemen her yerden balık geliyor” diyerek de sözlerini noktaladı.