Dicle Üniversitesi 2024-2025 Öğretim Dönemi Akademik Yıl Açılış Töreni’nden konuşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, “Vali olarak bu şehre atanana kadar bu zenginliklerin birçoğundan haberim olmadığımı itiraf etmeliyim. Bu da bizi Diyarbakır’ın tanıtım noktasına götürüyor” dedi.

Dicle Üniversitesi, Türkiye’de araştırma kalitesi alanında 90. sırada! Dicle Üniversitesi, Türkiye’de araştırma kalitesi alanında 90. sırada!

DİYARBAKIR’DA YETİŞEN ÖNEMLİ İSİMLER
Sanat ve edebiyat alanında Diyarbakır’da yetişen önemli isimlere değinen Vali Zorluoğlu, Türkiye’de ve uluslararası alanda, üniversitenin gücünü de arkalarına alarak Diyarbakır’ın tanıtım stratejisini ve yerel planını kısa zaman içerisinde hayata geçireceklerini söyledi. 

DİYARBAKIR ŞEHRİ DİCLE ÜNİVERSİTESİNE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR
Vali Zorluoğlu, ”Üniversitelerimizin öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sağlayan, yenilikçi inovatif yaklaşımlara teşvik eden yeni fikirlerin ve akımların doğmasına zemin hazırlayan aynı zamanda toplumu değiştiren ve dönüştüren fonksiyonları çok kıymetlidir. Bu bakımdan Diyarbakır şehri Dicle üniversitesine ihtiyaç duymaktadır” diyerek Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat’a yeni görevinde başarılar diledi.

Kaynak: Haber Merkezi