Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 17 Temmuz’da verilen öğlen yemeğinden kaynaklı çok sayıda hasta, refakatçi ve sağlık çalışanı zehirlendi. Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, DİSK/Dev Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ümit Umdu ve Dev Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanı Cebrail Akdemir, zehirlenen sağlık çalışanlarını hastanelerde ziyaret etti. 

Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi

“ZEHİRLENEN KİŞİ SAYISI 300”
Ümit Umdu, yaptığı açıklamada, “Yaptığımız ziyaret neticesinde; taburculukların yaşandığı, hâlihazırda yatmakta olan arkadaşlarımızın da tedavilerinin devam ettiği, şikâyetleri devam edenlerin de mevcut olduğu,  konu ile alakalı tuttuğumuz tutanağın ve gönderilen numunelerin sonucunu beklendiği, buna göre gerekli açıklamalarımızı ve girişimlerimizi yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yaklaşık 300’ün üstünde zehirlenme vakası yaşanmış, mağdur olan Sağlık Emekçisi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarında olacağımızı belirterek, hukuki süreçte de çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK