Diyarbakır’ın tescilli tatlısı burma kadayıf imalatçıları, Ramazan Bayramı öncesinde aldıkları yoğun siparişleri yetiştirmek için çalışmalarını hızlandırdı.
Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescil belgesi verilen, fıstıklı, cevizli, kaymaklı ve peynirlinin yanı sıra yaz aylarında da soğuk olarak hazırlanan burma kadayıfa Diyarbakır'ın yanı sıra farklı illerden yoğun talep geliyor.
Günlük üretilerek müşterilerin beğenisine sunulan burma kadayıf, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı illerine de paket olarak gönderiliyor.
“YIL İÇERİSİNDE YAPTIĞIMIZ İŞİN YARISI ARİFE GÜNÜNDE YAPILIYOR”
Bağlar ilçesinde tatlı imalatı yapan Azad Kaya, “Aile ziyaretleri doğu bölgesinde önemli bir yere sahip olduğundan dolayı müşterilerimiz bayram zamanı kiloyla almak yerine tepsi olarak satın almayı tercih ediyor. Bu sayede yıl içerisinde yaptığımız işin yarısı kadar arife gününde kazanç sağlamış oluyoruz. Günlük 10 tepsi satılan tatlılarımız genel anlamda 500 tepsiye kadar ulaşabiliyor. Ramazanın başlamasıyla hem kişinin damak zevkine göre hem de bayram için şimdiden siparişlerimizi almaya başladık.” Şeklinde konuştu.
SOĞUK BAKLAVAYA RAĞBET ARTTI
Diyarbakır’da soğuk baklava satışlarında ciddi bir artış olduğunu söyleyen Kaya, “Son beş yıldır özellikle müşterilerimiz soğuk baklavayı tercih etmekte, soğuk baklava şerbetli tatlılara oranla sütle yapıldığı için daha hafif olduğundan dolayı daha çok seviliyor. 7 kişilik bir aile nüfusu en az bir kilo tatlı alıyor.” Dedi.
DİYARBAKIR’DA TATLI FİYATLARI
Cevizli Baklava: 90 TL
Fıstıklı Baklava: 200 TL
Fıstıklı Soğuk Baklava: 130 TL
Cevizli Soğuk Baklava: 90 TL
Fıstıklı burma kadayıf: 130
Cevizli burma kadayıf: 80 TL
Haber: İlknur FİDAN