Araştırmaca yazar Talha Uğurluel, “Hem Müslümanların Hem Hristiyanların Son Derece Önem Verdikleri Bir Zattır Circis As. yada diğer adı ile Aziz George. Bu günlerde Diyarbakır'da hummalı bir kazı çalışması yapılıyor. Ucu bir Peygamber Mezarına Çıkabilir.” Dedi.

Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı! Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı!

YouTube kanalında, “Bu lahit bir peygambere mi ait / Diyarbakır'da ilk kez bulunan lahit / Circis peygamber / St George” adıyla video çeken Araştırmaca yazar Talha Uğurluel, şu ifadelere yer verdi:

“Birkaç gün önce Diyarbakır İçkale surları içerisinde yapılan kazılar sırasında bir lahit bulundu. Ve bu lahitin bulunması konuyu bilenlerde müthiş bir heyecan meydana getirdi. Acaba bulunan lahit ya da o lahitin civarında bir başka ortaya çıkacak mı? Lahit Circis Peygamberin mezarı olabilir miydi? Circis aleyselam kimdi Hristiyan dünya ülkelerine isim olmuş birtakım dünya ülkelerinin kuruluş tarihi Bayramı olmuş dini günlerin en özel ismi cismi haline getirilmiş kutsal olarak görülmüş Hristiyanlık tarihinin bir numaralı şehidi İslam dünyasının en çok işkence görmüş ve İslam alimlerinin ağzında sıklıkla anılmış Circis Peygamberi Diyarbakır'da olduğuna inanılan George circis Aleyhisselam acaba bu lahitte yatan kişi miydi ya da onun lahdine hiç olmadığı kadar çok yaklaşmış olabilir miyiz? 

Bir insan düşünün ki bugün Dünya üzerinde birtakım devletlere isim olmuş bir takım dini kurumlara topluluklara milletlere özellikle Bayram olmuş inanç Merkezi olmuş ve farklı dinler bu kişiye Kıymet vermiş ve bunu almışlar baş köşeye koymuşlar hem Hristiyan dünya için vazgeçilmez çok önemli bir isim hem İslam dünyası için adı sıkça zikredilen derece saygı duyulan bir peygamber bir tarafta müthiş bir numaralı bir Aziz öbür tarafta son derece özel bir peygamber bahsettiğimiz kişi George Aziz George ya da diğer adıyla Circis Aleyhisselam.

Birkaç gün önce Diyarbakır'da müthiş bir kazı hepimizi son derece heyecanlandırdı. Diyarbakır yeryüzünün en Kadim en eski şehirlerinden bir tanesi Evliya Çelebi seyahatnamesinde o 10 ciltlik seyahatnamesinde en uzun anlattığı şehir bir tanesi Diyarbakır bakın İstanbul 1 Diyarbakır 2 ve böyle bir şehir anlatan Evliya Çelebi Diyarbakır şehir merkezinde peygamberlerin kabirlerinden bahsediyor Eğil'deki Zülküf Aleyhisselam bahsetmiyoruz bu kişi circis Aleyhisselam circis Nebi ve son derece önemli son derece özel bir kişiydi.

Circis Aleyhisselam bir kere bugün Gürcistan diye bir devlet var Gürcistan'ın ismi circis aleyhisselam'dan geliyor. Bugün İngiliz Devleti kuruluş tarihlerini Saint George bağlıyorlar. Ruslar onun efsanelerini ülkelerini ve inançlarının en önemli efsanelerinden biri olarak dile getiriyorlar.

İşte biz bu zatı çok iyi bilmeliyiz bizim İslami kaynaklarımızda bir peygamber olarak geçiyor. Circis Nebi haz İsa ile Peygamber Efendimiz haz Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in Arasında zuhur etmiş bir nebiden bahsediyor. İsak Asır sonan sonra 2014'de doğduğunu ve 300'ler başında Şehit edildiğini biliyoruz bazı kaynaklar 200'ler sonunda diye geçiyor.”

Muhabir: Fatih SURUÇ