TÜİK 2023 yılı içerisinde meydana gelen ölüm oranlarını ve sayılarını duyurdu. Buna göre Diyarbakır’da bir yıl içerisinde hayatını kaybedenlerin sayısı da açıklandı. Peki Diyarbakır’da kaç kişi hayatını kaybetti?

DİYARBAKIR’DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI AÇIKLANDI

2023 yılı içerisinde depremin de etkisi ile beraber Diyarbakır’da hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 501 olarak açıklandı.

KABA ÖLÜMDE ADIYAMAN İLK SIRADA!

TÜİK verilerine göre, kaba ölüm hızının en yüksek olduğu il de belli oldu. Buna göre 2023 yılında binde 18,0 ile Adıyaman oldu. Bu ili binde 17,1 ile Hatay, binde 14,8 ile Maraş, binde 10,6 ile Kastamonu izledi. Kaba ölüm hızının en düşük olduğu il ise binde 2,3 ile Şırnak oldu. Bu ili binde 2,5 ile Hakkari, binde 3,0 ile Batman ve Van izledi.

TÜMÖRDEN ÖLÜMLERDE TUNCELİ İLK SIRADA!

Donald Trump, Amedspor taraftarını etiketledi! Destek bekliyor Donald Trump, Amedspor taraftarını etiketledi! Destek bekliyor

İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümlerin de yayınlandığı verilere göre Tunceli ilk sırada yer aldı. Yüzde 22,0 ile Tunceli olduğu görüldü. Bu ili yüzde 21,0 ile Ardahan, yüzde 20,9 ile Erzurum, 20,6 ile Van izledi. Bu hastalıklara bağlı ölüm oranının en düşük olduğu ilin ise yüzde 3,4 ile Adıyaman olduğu görüldü. Bu ili yüzde 3,5 ile Hatay, yüzde 4,1 ile Maraş, yüzde 8,8 ile Antep izledi.

Muhabir: Onurcan GÜLER