Haftalardır beklenen ÖSYM 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları dün açıklandı. Yerleştirme sonuçlarında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler şimdiden Diyarbakır’daki KYK yurtlarını araştırmaya başladı. İşte, Diyarbakır’daki KYK yurtlarına dair merak edilenler haberimizde…

DİYARBAKIR KAÇ KYK YURTLARI VAR, NEREDE?
Diyarbakır’da bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları, şehrin farklı noktalarında konumlanmış olup çeşitli alanlara yakın mesafede bulunur. Ulaşım ağlarına olan yakınlığı sayesinde öğrenciler, kampüslere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirler. Yurtların bulunduğu bölgelerdeki sosyal olanaklar ve alışveriş merkezleri de öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir.

Süleyman Bin Halid KYK Kız Öğrenci Yurdu
Halid Bin Velid KYK Erkek Öğrenci Yurdu
Diyarbakır Selahattin Eyyubi KYK Kız Öğrenci Yurdu…

DİYARBAKIR KYK YURTLARINDA HAYAT NASIL DEVAM EDER?
Diyarbakır’da Hem kız hem de erkek öğrencilere uygun pek çok konaklama seçeneğine ulaşmak mümkündür.  Diyarbakır öğrenci yurtları, modern yapıları ve işlevsel hizmetleri ile öğrenci odaklı bir konaklama deneyimi sağlar. Bununla birlikte yurdun içerisinde süregelen hizmetler, öğrencilerin akademik ve sosyal yaşantısını konforlu bir hale getirecek şekilde tasarlanır. Söz konusu şehirde yer alan yurtlarda yaşam huzurlu ve mutlu bir şekilde devam eder. Modern bina yapısına da sahip olan bu yerler, merkezi konumları ile de ön plana çıkar. 

Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı Diyarbakırlıların ulaşım çilesi! Büyükşehir’e çağrı

DİYARBAKIR KYK YURTLARININ KONUMU NERELERE YAKIN?
Diyarbakır şehrinde yer alan yurtlar, şehrin ilgi çekici ve tarihi alanlarına yakın konumdadır. Bununla birlikte yurt binalarının yakınında yer alan toplu taşıma duraklarını kullanarak şehrin farklı noktalarına kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsin. Bununla birlikte, avm, market ve kafe gibi pek çok yere de yakın olan yurt binaları, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olur. Şehir merkezinde yer alan karakol ve hastane gibi yerlere de yakın olan yurt binaları, güvenli ve huzurlu bir yaşam alanı sunar. 

DİYARBAKIR KYK YURTLARINA BAŞVURU SÜRECİ NASILDIR?
Diyarbakır KYK yurtlarına başvurmak için gerekli olan bazı şartlar vardır. Bu şartları karşılayan öğrenciler başvuru evraklarını hazır ederek işlemleri tamamlayabilir. Devlet yurduna alınacak öğrenciler nasıl belirlenir sorusunun cevabına verilecek birden fazla cevap vardır. Öncelik olarak örgün öğretim programında aktif öğrencilik hayatının olması gerekir. Bu şartı karşılıyorsan diğer adımlara geçmen mümkündür.

Yurt başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekli olan konulardan bir diğeri ise bütçedir. Her bütçeye hitap eden yurtlar bulmak mümkündür. Bununla birlikte sabıka kaydının temiz olması da yurt başvuruları için gereklidir. Taksirli suçlar hariç olmak üzere herhangi bir sabıka kaydın yoksa yurda başvuru yapabilirsin.

Kaliteli ve donanımlı bir hizmet veren bu yurtlar sayesinde konforlu bir akademik hayat geçirebilirsin. Belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra yurda sunarak kayıt sürecini tamamlayabilirsin. Ek olarak e-Devlet şifresinin olması kayıt için gerekli olan konulardan birisidir. Bu şifreye sahip olan öğrenciler pek çok belgeye kolay ve pratik bir şekilde erişim sağlayabilir. 

2024-2025 KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?
2023-2024 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı. Bu yılki KYK yurt başvuruları da üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Ağustos ayının son haftası başlayabileceği tahmin ediliyor.

2024-2025 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?
2024-2025 yılı için KYK yurt ücretleri, başvuru yapacak olan öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Güncel KYK yurt ücretleri henüz belli olmadı. Ancak geçtiğimiz dönem yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödenmişti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK