Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muhittin Tutkun tarafından yürütülen “Kırsalda Organik Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi”, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteğiyle büyümeye devam ediyor. Haziran ayında başlatılan proje kapsamında 1.500 tavuk ile organik yumurta üretimine geçildi.
KIRSADA ORGSNİK YUMURTA ÜRETİMİ ARTIYOR
Proje, kırsal alanlarda organik yumurta üretimini teşvik etmeyi ve alternatif üretim modelleri oluşturarak kırsal kalkınmaya destek olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda organik üretim koşullarına uygun kümesler ve sertifikalı yem üretimi yapan bir yem fabrikası da proje kapsamında faaliyet gösteriyor.
Projenin eş finansman desteği Dicle Üniversitesi bilimsel araştırmalar tarafından yürütülmektedir.
3 KÖYDE YENİ KÜMESLER KURULUYOR
Projenin bir sonraki aşamasında, üç farklı köyde yeni kümesler kuruluyor. Buradan sağlanacak tavuklarla kırsal bölgelerde organik yumurta üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Üretilen organik yumurtalar şu anda Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi satış ofisinde sunuluyor ve fakülte personelinin tüketimine yönelik olarak pazarlanıyor.