İlkbahar aylarına girilmesiyle beraber havaların henüz istenen seviyeye ulaşmamasına rağmen yaz mevsiminin serinleten lezzeti karpuza rağbet Diyarbakır’da devam ediyor. Genellikle İran, Irak gibi ülkelerden getirilen karpuz ilkin kilogramı 150 liradan satılırken şu an kilogramı 50 ile 60 lira arasında satılıyor.

“İNSANIMIZ MECBUR BIRAKILIYOR, ÇOK YAZIK!”
Ev hanımı Semra Karagöz, “Eskiden Diyarbakır’da karpuz sudan ucuzdu. Burada yetiştirmiyorlar, dışarıdan geliyor. Tabii pahalı olur. Ne bekliyorduk. Belediyemize çok iş düşüyor. Elini taşın altına koymalı ve tarım arazilerini değerlendirmeli. Bu yoklukta isteyen çocuk oluyor. Çocuk yoktan anlamaz, olmayan anne ne yapacak? Mecbur bırakılıyor insanımız, çok yanlış! Her şey çok pahalı oldu karpuz bu ilin tescilli ürünü hak ettiği değeri görmelidir” dedi. 

Diyarbakır’ın en güzel köyü belli oldu: Turistler akın ediyor! Diyarbakır’ın en güzel köyü belli oldu: Turistler akın ediyor!

“BİZ DE YERLİ ÜRETİCİ KAZANSIN İSTERİZ”
Biz de dışarıdan getirmek zorunda kalıyoruz. “Yerli çiftçi yok” diyen esnaf Hayri bey ise, “Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef biz de dışarıdan getiren halcilerden alıyoruz. Pahalı ama mecburen biz de kar koymak zorundayız. Bu konuda bizim değil yerli üreticiye destek vermeyenlerin günahı vardır. Biz de isteriz ki yerli üretici kazansın” diye konuştu.

Muhabir: Nazime Çavlan