Diyarbakır’da şehir içi toplu taşımada beklenen zam kararı belli oldu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME) bugünkü toplantısında zam kararı alındı. İşte Diyarbakır’da 28 Haziran Cuma günü itibariyle uygulanacak şehir içi ulaşım zammı şöyle:

Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 liradan 12 liraya, tam 14 liradan 20 liraya, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve Özel Halk Otobüslerinde öğrenci 6 liradan 8 liraya, tam 10 liradan 15 liraya yükseldi.

Diyarbakır Şehir Içi Ulaşım Fotoğraf

YENİ TARİFEYE TEPKİ GELMİŞTİ
Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma en son 29 Eylül 2023 yılında zam yapılmıştı. Bugünkü toplantıda alınan karar ile zammın 28 Haziran Cuma günü uygulanması kesinleşti. Vatandaşlar ise ulaşım zammına geçtiğimiz günlerde tepki göstermişti.

Bölgenin tatil yeri! Diyarbakır’a çok yakın tüm komşular orada Bölgenin tatil yeri! Diyarbakır’a çok yakın tüm komşular orada

Diyarbakır ulaşımına yeni araç Minibüs

ÜCRETSİZ KART SORUNU
Öte yandan Diyarbakır’da Özel Halk Otobüslerinin ücretsiz kart sahiplerini taşımama kararına ilişkin henüz bir gelişme yaşanmadı. Ücretsiz kart sahipleri ise karar tepki göstererek mağdur olduklarını söylemişlerdi.

Muhabir: Abdullah AKYOL