Diyarbakır’da Cumartesi günü altın fiyatları belli oldu! Diyarbakır’da Cumartesi günü altın fiyatları belli oldu!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde modern bir altyapı sistemi kurmak ve kaliteli içme suyu sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. DİSKİ ekipleri, Ergani ilçesinin Bagür mahallesi İsmet paşa Küme Evlerinde 1850 metrelik içme suyu şebeke hattında çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, İsmet paşa Küme Evlerinde devam eden çalışmaları kısa zamanda tamamlamayı hedefliyor.

ŞİRİNEVLER MAHALLESİNDE ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
DİSKİ ekipleri, Şirinevler Mahallesi Barış Küme Evleri ve Otogar Küme Evlerinde toplamda 1635 metre ek içme suyu hattı döşeyerek Şirinevler Mahallesinin ileride yaşanabilecek su sıkıntılarının önüne geçildi.

YENİ ERGANİ TERMİNALİNE KANALİZASYON HATTI
Yeni Ergani Terminaline 600 metre kanalizasyon hattı döşeyen ekipler, terminalin su ihtiyacını karşılamak için ise 1450 metre içme suyu hattı döşeyecek.

NÜFUS ARTIŞI BAZ ALINARAK YAPILIYOR
Nüfus artışı ve imar planı baz alınarak mahalleler için proje hazırlayan DİSKİ ekipleri, Bagür Mahallesi Stadyum Küme Evlerine 1000 metre içme suyu hattı ve Ahmetli Mahallesine 1400 metre içme suyu hattı çalışmalarına en kısa sürede başlayacak.

Çalışma kapsamında 1100 metre abone bağlantısı ve 110 adet evsel bağlantı yapılacağı açıklandı.

DİSKİ, sorumlu olduğu 15 bin 272 kilometrekarelik alanda yer alan her haneye kesintisiz içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam edeceğini belirtti. 

Kaynak: Haber Merkezi