Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıl 257 bin rekor ziyaretçi ve 55 farklı İl’den 167 firmaya ev sahipliği yapan ve geniş bir yelpazede zengin lezzet çeşitliliği sunan Mezopotamya Gurme Ve Yöresel Lezzetler Fuarı, yöresel ürünlerin markalaşarak yeni pazarlara açılma hamlelerine önemli katkılar sağlayacak.
Bölge Gastronomi Turizminin gelişimi bakımından da önemli bir platform olan fuar, farklı coğrafi bölgeden ve yurtdışından gelecek olan firma ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşecek.
FUAR 6 GüN SÜRECEK
Diyarbakır’da 6 gün sürecek Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Onur Konuğu ülke İran ve Onur Konuğu İli Erzurum'un katılımıyla 14-19 Kasım 2023 tarihleri arasında ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
GİRİŞLER ÜCRETSİZ
Girişin ücretsiz olduğu Fuar, 14-15-16-17-18-19 Kasım 2023 tarihlerinde 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
GEÇEN YILKİ ONUR KONUĞU HATAY
Geçen yıl Hatay’ın onur konuğu olduğu fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen birçok mutfağın yemek kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar tarafından 53 farklı konu başlığında etkinlikler düzenlenerek, Diyarbakır Yöresel Lezzetleri hazırlandı. Bu lezzetlerin püf noktaları, ziyaretçiler ile fuarı ziyaret eden akademisyen, gastronomi yazarı, blogger, şef vb. farklı kesimlere tadım atölyeleri ile sunuldu.
Bunun yanı sıra, Fuara Diyarbakır dışından katılım sağlayan şefler tarafından hem Diyarbakır’ın hem kendi şehirlerinin yöresel lezzetlerinin, ilgiyle izlenen atölye ve sunumları gerçekleştirildi.
Haber: Fatih SURUÇ