50 yıl önce yazılan mektuptaki nezaket! 50 yıl önce yazılan mektuptaki nezaket!

Türk futbolunun yarım asırlık çınarı Diyarbakırspor, kuruluşunun 56'ncı yılını kutluyor. Diyarbakır’da 56 yıl önce ezeli rekabet halinde olan 3 spor kulübünün birleşmesiyle dönemin Belediye Başkanı Necat Cemiloğlu’nun öncülüğünde kentteki farklı kesimlerin ve kurumların bir araya gelmesiyle 24 Haziran 1968’de kurulan Diyarbakırspor yarım asrı devirdi. 2013 yılında tarihinde ilk kez profesyonel liglere veda ederek amatöre düşen Diyarbakırspor, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan Süper Lig’e yükselen ilk kulüp olma özelliğinin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupasında iki kez final oynadı ve 4 büyük olarak bilinen Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray’ı aynı sezonda yenen ilk Anadolu takımı oldu.

Diyarbakırspor’un Unutulmazlarındandı Elazığlılar Da Oradaydı1

DÜNYA FUTBOLUNA DAMGA VURDU
İngiltere'nin Nottingham Forest takımından sonra dünyada ara vermeden lig yükselen ikinci ve bunu Türkiye’de başaran ilk takım unvanını da elinde bulunduran Diyarbakırspor, aynı zamanda 1978-79 sezonunda uzun süre lider kaldığı Süper Ligi 5.sırada tamamlayarak Balkan Kupasına katılmaya hak kazansa da o yıl Balkanlarda yaşanan siyasi huzursuzluk nedeniyle kupa iptal edildiği için Türkiye’yi yurt dışında temsil etme fırsatını kullanamadı.

Muratşahin Diyarbakırspor

DİYARBAKIRSPOR ÜST ÜSTE 3 YIL ŞAMPİYON OLDU
Üst üste üç kez şampiyon olarak Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren, bir zamanlar üç büyüklerden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın korkulu rüyası olan, eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Şehit Ali Gaffar Okkan'ın ise onursal başkanı olduğu, şanlı tarihiyle Türk futboluna damga vuran Diyarbakırspor'un kuruluşunun 56'ncı yılı önemli bir duruma sahiptir. 

Diyarbakırsporşampiyonluk

DİYARBAKIRSPOR TARAFTARLARI, TAKIMLARINI TEKRARDAN ÜST LİGLERDE GÖRMEK İSTİYOR
Özellikle son dönemlerde Diyarbakırspor'un yaşadığı kötü gidişattan memnun olmadıklarını söyleyen Diyarbakırsporlu taraftarlar ise, tıpkı Amedspor ve Diyarbekirspor'da olduğu gibi takımlarını üst liglerde görmek istiyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK