18 yıl sonra bir ilk! Erdoğan CHP’yi ziyaret edecek 18 yıl sonra bir ilk! Erdoğan CHP’yi ziyaret edecek

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün tam 13 yıl sonra resmi törenle hem Irak'ı, hem de Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret etti.

ERDOĞAN BAKANLARLA BERABER IRAK YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı ile birlikte Irak'a giden ekibin arasında yer alan isimler ise dikkat çekti. Çoğunluğu bakanlık görevinde bulunan ekibin arasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yer aldı.

BARZANİ: "ZİYARET, BÖLGEDE HASSAS BİR DÖNEME DENK GELİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı tarihi ziyaret, bölgede hassas bir döneme denk geliyor. Irak ve Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki güçlü siyasi, ekonomik ve güvenlik bağlarına da dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Barış, istikrar, ekonomik kalkınma gibi önemli konuları ele alacağız." ifadesini kullandı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK