Diyarbakır, Van, Mardin, Batman, Nusaybin, Cizre ve Dargeçit’te DEM Parti yönetimindeki belediyeler trafik uyarı yazılarını Türkçe ve Kürtçe “Peşî Peya- Önce yaya”  olarak yazdı. Yazılar bir süre sonra Valilikler tarafından sildirildi. Pek çok kesim Kürtçe yazıların silinmesine tepki gösterdi. Bir tepki de eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten geldi.

Diyarbakır'da Kürtçe Uyarı Yazıları Karalandı!

DEM Parti’den Narin’in mezarına ziyaret DEM Parti’den Narin’in mezarına ziyaret

KRT’ye konuşan Hüseyin Çelik, “Kürtçe yazıların silinmesini cinnet hali olarak değerlendiriyorum. AK Parti bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle arasına duvar örmeye devam ediyor” şeklinde değerlendirdi.

Kürtçe yazıların silinmesini "cinnet hali" olarak değerlendiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu da MHP ortaklığının bir sonucudur. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına! Osmanlı devleti dağıldı. Türklere ihanet etmeyen tek Müslüman kavim Kürtlerdir. Kürtler 1. Dünya Savaşı boyunca Türklerle beraber oldular. İstiklal savaşında da birlikteydiler.

"TARİHİN EN BÜYÜK HATASINI YAPARSINIZ"
Şeyh Sait hadisesi bahane edildi, fırsata dönüştürüldü ve Kürtler yok sayıldı. PKK’yı ayrı bir şey olarak değerlendiriyorum ben. Ben hayatım boyunca PKK’ya, faaliyetlerine iğnenin ucu kadar sempati duymadığım gibi hep nefret ettim. Ama eğer siz bütün Kürtleri PKK’lı görür ve öyle değerlendirirseniz, tarihin en büyük hatasını yaparsınız.

"AK PARTİ KÜRTLERLE ARASINA DUVAR ÖRMEYE DEVAM EDİYOR"
Kürtler Müslüman bir halktır, özünde dindar bir halktır. AK Parti’ye maksimum oranda oy vermiştir. Ama bu politikalarınızla siz Kürtleri her geçen gün biraz daha itiyorsunuz ve önemli bir kısmını da üzülerek söylüyorum PKK’nın kucağına itiyorsunuz. Bu vahim bir durumdur. Bu kabul edilebilir bir şey değildir.

Eğer huzur bulmak istiyorsanız ötekine saygı duyacaksınız. Yönetilmesi en zor olan devlet gayrimemnunu fazla olan devlettir. AK Parti bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle arasına duvar örmeye devam ediyor. Bunu çok yanlış ve vahim bir hata olarak görüyorum."

Kaynak: Haber Merkezi