MÜCADELE HABER- Ziyaretlerde, Diyarbakırlıların sorunlarını dinleyen CHP’li heyet, konuyu Meclise, Ankara’ya taşıyarak yaşanan mağduriyetler için hükümet nezdinde gerçekçi adımlar atılması yönünde çağrıda bulundu.  

 

Diyarbakır ziyaretinde yerinde tespit ettiği bazı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, ilçelerde ve köylerde ulaşım sıkıntısı yaşayan, su sorunu olan bölgelerin olduğunu belirterek AKP Hükümetinin bu yaşanan mağduriyetleri çözmesi gerektiğini vurguladı. 

 

DİYARBAKIR 500 EVLER MAHALLESİ AFET KONUTLARI

“Diyarbakır İl Başkanımız Gönül Özel ile birlikte CHP Heyeti olarak; vatandaşın, esnafın, STK’ların kısacası Diyarbakırlıların yaşadığı sorunlarını yerinde dinleyerek, bu yaşanan mağduriyetlerin çözümü adına biran önce gerçekçi adımların atılması gerektiğini” vurgulayan Yılmazkaya, “Geçtiğimiz günlerde milletvekili arkadaşlarımızla bölgedeki vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için Diyarbakır merkez ve ilçelerinde çeşitli ziyaretler yaptık. Ulaşım sorunu yaşayan Diyarbakır 500 Evler Mahallesi Afet Konutlarında yaşanan mağduriyetler bitmiyor. Vatandaşlarımız çok dertli!  Ulaşım sorununun yanı sıra su sorunu yaşayan afet konutlarında oturan afet zede vatandaşlarımız, TOKİ’ye ödemelerini yapmalarına rağmen tapuları çeşitli bahaneler gösterilerek verilmemektedir. Ödeyenlerin tapuları biran önce verilmeli, ödeme güçlüğü çeken veya ödeyemeyen afet zedelerin zor durumları göz önünde bulundurularak gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır!” dedi.

 

2000 KİŞİLİK KÖYDE İÇME SUYU YOK!

Yılmazkaya konuşmasının devamında, “2000 kişilik nüfusa sahip Serap Güzeli Köyü, Diyarbakır merkeze 20-25 kilometre mesafede olmasına rağmen, köyün uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununa bir çözüm üretilememiş. Evlerde şebeke suyu yok, kuyulardan hijyen olmayan sularla köy meydanından taşıma yoluyla evlere su çekilmektedir. 21. yüzyılın Türkiye’sinde Diyarbakır merkeze 20-25 kilometre mesafede Serap Güzeli Mahallesinde yaşayan emektar ev kadınlarının yıllardır çektiği çile ne zaman bitecek? 19 yıldır iktidar olan AKP, vatandaşın bu temel sorunlarına ne zaman çözüm bulacak?” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim