Diyarbakır genelinde dün akşamdan bu yana etkili olan yağmur nedeniyle birçok ilçede sel meydana geldi.

DİYARBAKIR’DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hani ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan 55 yaşlarındaki Behçet Avcı Merkez Mahallesinde sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Çermik ilçesinde ise dün yıldırım çarpması sonucu ağır yaralanan 45 yaşındaki Mithat Altunbaş hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SİLVAN’DA EVLERİ SU BASTI

Silvan'da bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede belediye ekiplerince temizlik çalışması başlatıldı.

BİSMİL’DE HAYVANLAR ÖLDÜ

Bismil ilçesi Çeltik Mahallesi'nde de 200 hindi, suya kapılarak öldü, Pamuk Çayı kenarındaki 2 bin arı kovanı da zarar gördü. Kırsal Ali Bey Mahallesi ile Çeltik Mahallesi arasında bulunan ve sağanak nedeniyle hasar alan köprüde çalışma yapan iş makinesi, dere yatağına düştü.

Diyarbakır gram altını sınırı aştı! Fiyatı gören şaştı kaldı Diyarbakır gram altını sınırı aştı! Fiyatı gören şaştı kaldı

KÖPRÜ YIKILDI, YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Lice-Kulp ilçeleri sınırındaki Sarum Çayı'nın debisi de sağanak nedeniyle yükseldi. 2 ilçenin tek bağlantı noktası olan Sarum Çayı Köprüsü yıkıldı. Bölgede ulaşım sıkıntısı yaşanırken, Kulp ilçesine bağlı bazı köylerin yolları ulaşıma kapandı.

DİYARBAKIR’A EN ÇOK YAĞMUR EĞİL’E DÜŞTÜ

Meteoroloji’den edinilen bilgiye göre, son 24 saate Diyarbakır’ın Eğil ve Hazro ilçelerine 95, Kulp’a 93, Hani’ye 92, Lice’ye 84, Dicle 82, Bismil’e 82, Bağlar’a 55, Kayapınar 46, Çermik’e 45 ve Yenişehir ilçesi ise 32 kilogram yağış aldı. En düşük yağış ise 26 kilogram ile Çınar’da gerçekleşti. En yüksek sıcaklık 11 derece ile Yenişehir ilçesinde ölçüldü. (DHA)

Editör: Mücadele Gazetesi