Aziz Nesin'in “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” hikâyesini hatırlatan Batmanlı 70 yaşındaki Sinem Yakut'un durumunu Sabah Gazetesi gündeme getirmişti. Yakut, doğduğunda nüfusa kaydettirilmedi. Sinem Yakut, 50 yıl önce Abdulgafur Günbayı ile imam nikâhı ile evlendi. Kimliği olmadığı için nikâh kıyamayan Yakut'un eşi yıllar sonra Kaside Günbayı ile resmi nikâh kıyarak evlendi. Sinem Yakut'un dünyaya gelen 4 çocuğu, Kaside Günbayı'nın üzerine kaydettirildi.

Baba, azalar, muhtarların şahitliğine rağmen nüfus il müdürlüğü, “yeterli delil” ve “şartları oluşturulmadığı” için Sinem Yakut, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu resmi yollarla bir türlü kanıtlayamadı. Kanser tedavisi gören Yakut, Cumartesi günü fenalaştı. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadın yapılan tüm müdahaleye rağmen tek isteği olan kimliğini alamadan yaşamını kaybetti. Batman'da gözyaşları arasında toprağa verilen Sinem Yakut'a, geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı tarafından Suriyelilere verilen “vatansız kimliği” verilmişti.

Türkiye genelinde sağanak alarmı varken Diyarbakır’da havalar nasıl? Türkiye genelinde sağanak alarmı varken Diyarbakır’da havalar nasıl?

"ANNEMİN TEK İSTEĞİ KİMLİKTİ"

SABAH'a konuşan Sinem Yakut'un kızı Kader Ökten, annesinin vatandaşlığını alamadan yaşamını kaybettiğini ve tek isteğinin bir kimlik olduğuna dikkat çekti. Teyzesinin de aynı durumda olduğunu belirten Ökten, teyzesinin de hayattayken kimliğine kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi