33 medeniyete ev sahipliği yapan ve 12 bin yıllık tarihiyle ihtişamını koruyan Diyarbakır'da Mücadele Gazetesi olarak yaptığımız sokak röportajında vatandaşlara Diyarbakır'a bir misafiriniz geldiğinde onu nereye götürüyorsunuz diye mikrofon uzattık. Birbirinden farklı cevaplar aldık. İşte vatandaşlardan mikrofonumuza gelen cevaplar...

Diyarbakır Valisinden 2 defa yardım söz aldı! Cevap bekliyor Diyarbakır Valisinden 2 defa yardım söz aldı! Cevap bekliyor

FAVORİ HZ SÜLEYMAN CAMİ OLDU 
Diyarbakır'a misafiriniz gelirse nereye götürürdünüz sorusuna gelen cevaplardan listenin favorisi Hz Süleyman Cami olurken ikinci sırayı ise 10 Gözlü Köprü aldı. Diğerleri ise Surlar, Keçi Burcu, Ulu Camii ve diğer tarihi yerler oldu. 

“DİYARBAKIR DENİNCE AKLA SURLARI GELİR”
“- Diyarbakır denince akla tarih gelir surları gelir güzellik gelir lezzet gelir ve en önemlisi de misafirperverlik gelir. Diyarbakır misafirperverliği ile bilinen bir şehirdir. Gönlü bol olan bu şehrin insanları da misafirlerini en güzel şekilde ağırlamayı da iyi bilir. Fakat ekonomik durumlardan dolayı çoğu Diyarbakırlı ne kadar eli ve gönlü bol olsa da ekonomi onları da bir hayli etkilemiş durumda. 

EKONOMİK DURUMLAR MİSAFİRPERVERLİĞİ BİTİRDİ Mİ?
Diyarbakır'a misafirimiz gelse evde ağırlarım diyen bir vatandaş; "Şuanda bir demlik çay olmuş 400- 500 lira. Hiçbir şey alınmıyor. Bir yemek ısmarlasan misafire en ucuzu 500 lira olmuş. Sabahtan akşama kadar dükkanda oturuyoruz. Bugün siftah bile etmedim. Eskiden misafirimiz gelirdi en iyi şekilde ağırladık. Ama şuan maalesef ekonomik durumlardan dolayı elimizden bu kadar geliyor" Diye konuştu.

Birçok vatandaş gelen misafirleri tarihi yerlerde ağırlarız derken bazı vatandaşlar ise ekonomik durumlardan dolayı sadece evlerinde ağırladıklarını söyledi.

Muhabir: Abdullah AKYOL