Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi'nin Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos günü kaybolan ve cesedi 8 Eylül’de köye 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulunan Narin Güran soruşturmasında tutuklanan amca Salim Güran, jandarma, savcılık ve sorgu hakimliğindeki ifadelerinde, Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında Nevzat Bahtiyar’ı hiç görmediğini ve yan yana gelmediklerini iddia etmişti.

Narin Güran Cinayeti Salim Güran Nevzat Bahtiyar

Amca Salim, olay günü saat 14.30’dan akşam 20.00’ye kadar tarlada işçisi Ramazan Atasoy ile birlikte vakit geçirdiklerini belirterek şöyle demişti:

Diyarbakır’da DEM Parti kazandı: Biz DEM’le çalışmayız dediler Diyarbakır’da DEM Parti kazandı: Biz DEM’le çalışmayız dediler

-Nevzat’ın ifadeleri yalandır. 21 Ağustos günü ben saat 15.00 ve 16.00 saatleri arasında Nevzat’ı kesinlikle görmedim.

-Saat 20.00’den sonra köyün içinde evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içinde gördüm.
-Bunun haricinde kesinlikle gün içerisinde kendisini, görmedim ve görüşmedim. Bahsettiği saatlerde yeğenimin cesedini kendisine teslim etmedim.

HTS UZMANLIK RAPORUNDA CİNAYET SAATİNDE İKİSİ YAN YANA
Sözcü’nün haberine göre, Bilgi Teknolojileri Kurumu İletişim Başkanlığı'ndan soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen HTS analizi uzmanlık raporuna göre, Nevzat Bahtiyar ile amca Salim Güran’ın baz çakışmaları tespit edildi.

Bitişik baz kayıtları, baz çakışmaları ve sinyal bilgilerini içeren analiz raporunda, Narin’in son olarak okul kamerası açısında görüldüğü 21 Ağustos günü saat 15.15 ile 15.46 saatleri arasında amca ile küçük kızı dereye gizleyen Nevzat’ın yan yana aynı noktada bulundukları tespit edildi.

Kaynak: Sözcü