Diyarbakır’da 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Merkez Sur ilçesinde açılan sergide yöresel yiyeceklerin tanıtımı yapıldı. Tanıtım programında Diyarbakır'a özgü yemekler sergilendi. Sergilenen Diyarbakır yemekleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
"DİYARBAKIR GASTRONOMİ KENTİDİR"
Tanıtımda konuşan Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gülşen Çoşanöz, "Diyarbakır Valiliği'nin çalışanlarını ve sizleri sevgiyle selamlıyorum, çok teşekkür ederim. Diyarbakır gastronomi kenti olarak hız kazandı. Hepsi birbirinden güzel ve özel yemekler bizim gastronomide Diyarbakır yemekleri büyük bir hızla kullanılan bir mutfaktır. Diyarbakır gastronomisinin yemekleri isim olarak bile fevkulade davetkar olurken emeği geçen herkesi kutluyorum sağ olun” dedi.
"TARIMIN ANAVATANI MEZOPOTAMYA'DIR"
Tarımın anavatanın Mezopotamya olduğunu ifade eden eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, "Bu toprakların mutfağı bu ülkeye önemli lezzet kazandırmıştır. Türkiye'nin güzelliklerine Diyarbakır önemli katkılar bulunmuştur. Bu güzellikleri bütün Türkiye'ye tanıtmaktan dolayı mutluyuz." diye konuştu.
“DİYARBAKIR, 33 MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR”
Diyarbakır'ın her alanda önemli potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Bu kent 33 medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır, yemekleri ile ünlü bir şehir. Bizler dünya ve ülkemizin her yerinde Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde ilimizin yemeklerini tanıtıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye ifade etti.
Haber: Remziye ÇELİK