Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Fatih Paşa Mahallesi Altay Sokak'taki 43 numaralı evde yaşadıkları sırada Sur olaylarından ötürü tescilli evlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını söyleyen Resul Kaygısız, ailesinin zor günlerden geçtiğini belirtti. Özellikle ekonomik anlamda geçim sıkıntısı yaşadıklarını aktaran Kaygısız, sağlam olan tescilli evlerinin yıkıldığını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

"9 YILDIR EVİMİZİ TESLİM ETMİYORLAR!"
Olaylardan önce evlerini onardıklarını ve sağlam bir şekilde evlerinden ayrıldıklarını anlatan Kaygısız, "Olaylardan sonra onarım çalışmaları esnasında ayakta olan evimizi yıktılar. Tam 9 yıldır evimizi teslim etmiyorlar. Diyarbakır'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bile bizimle ilgilenmiyor. Biz evimizin bir an evvel teslim edilmesini talep ediyoruz" dedi.

"YIKILAN EVİMİZİ YENİDEN ONARMALARINI TALEP EDİYORUZ"
Yaşadıkları mağduriyete karşın kurumlardan istedikleri olumlu dönüşü alamadıklarını söyleyen Kaygısız, "Babam Anzele dediğimiz mevkiide kiracıdır. Özellikle oturduğu evde pandemi ve deprem döneminden itibaren üç ayda bir kira artışı yaşanıyor. Bizim sağlam olan evimizi yeniden onarmalarını talep ediyoruz. Çünkü bizim evimiz sapasağlamdı" 

3 çocuk annesi kaçırıldı! Diyarbakır’da afişleri asıldı 3 çocuk annesi kaçırıldı! Diyarbakır’da afişleri asıldı

"TESCİLLİ EVİMİZİN HERHANGİ BİR ORİJİNAL TAŞI YERİNDE YOK"
Yaşadıkları mağduriyetten ötürü maddi ve manevi sorun yaşadıklarını aktaran Kaygısız, "Tescilli evimizin herhangi bir orijinal taşı yerinde yok. Ev komple tahrip edilmiş durumda. Herhangi bir muhatap bulup da derdimizi de anlatamıyoruz. Allah rızası için evimizi yapıp bize teslim edin" diye konuştu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK