Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi içinde "Üreten Bir Türkiye İçin Kitap Okuyoruz" temalı “Kitabını Al Gel” okuma etkinliğine Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. Program öncesi öğrencilere ney dinletisi, şiir dinletisi ve sema gösterisi, izleyicilere manevi bir atmosfer yaşattı. Etkinlik, hem sanata hem de edebiyata olan ilgiyi artırmayı amaçladı.
Kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturulması ve okur sayısının artırılmasını sağlamak için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde okuyucular, 12.30-13.00 saatleri arası Üniversite Kütüphanesinden temin ettikleri kitapları okudu.
KİTAPLAR RUHSAL BİR ARINMA DA SAĞLAR
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, kitap okumanın insana kazandırdığı faydalara değinerek, “Kitap almayı, okumayı, altını çizmeyi çok seviyorum. Kitaplar benim en iyi arkadaşlarım. Özellikle stresli ve yoğun dönemlerde kitaplara yönelmek, ruhumu dinlendiriyor. Kitaplar sadece bilgi vermez, aynı zamanda ruhsal bir arınma da sağlar. Kitap okumanın zihinsel bir egzersiz olduğuna inanıyorum; kelime hazinemizi genişletir, hayal gücümüzü geliştirir, olaylara bakış açımızı değiştirir. Bu yüzden gençlerimize her fırsatta “kitap okuyun” diyorum” dedi.
Rektör Eronat, “Ben bazı satırların altını defalarca çizerim, çünkü o cümleler bana her okuyuşumda farklı şeyler hissettirir,” dedi. Yazarken ve okurken aynı kelimeleri tekrar etmemeye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Rektör Eronat, Cahit Sıtkı Tarancı’dan örnek vererek, edebi üslubun gücünü vurguladı. “Tarancı’nın kelimelerle kurduğu bağ, bizlere dilin ne kadar derin ve güçlü bir araç olduğunu gösteriyor” ifadesine yer verdi.
HAYATIN TA KENDİSİDİR KİTAP OKUMAK
Kütüphanelerin sadece bilgi yuvası değil, aynı zamanda huzur mekânı olduğunu dile getiren Rektör Eronat, “Kütüphane havası insana huzur verir. Üniversite öğrencileri olarak zamanınızı iyi değerlendirin. Kitap okumak sadece bilgi edinmek değil; kişisel gelişimin, içsel yolculuğun ve karakter inşasının da temelidir. Kitap okumak iyi bir hobidir, ama aynı zamanda hayatın ta kendisidir” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
Program sonunda Ali Emiri Merkez Kütüphanesi'nden en çok kitap ödünç alan kullanıcılara ödül verildi.
ÖDÜL ALANLAR İSİMLER BELLİ OLDU
AKADEMİK PERSONEL:
Prof. Dr. Ahmet Tarcan – İletişim Fakültesi
Doç. Dr. Emel Demir Görür – Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi
Arş. Gör. Demet Güneş – Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi
İDARİ PERSONEL:
Oktay Güvener – İktisat Fakültesi
Ramazan Yavuz – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Mira Yıldırım – Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
ÖĞRENCİLER:
Emine Örün – İlahiyat Fakültesi
Ömer Acar – Veteriner Fakültesi
Haşim Seyitoğlu – Veteriner Fakültesi
Törenin ardından katılımcılara simit ve ayran ikram edildi.