Mbappe ve Traore yedeğiydi! Bandırmaspor Amedspor maçında karşılaşacaklar Mbappe ve Traore yedeğiydi! Bandırmaspor Amedspor maçında karşılaşacaklar

TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Amedspor, Kartepe’de kamp ve transfer çalışmalarını sürdürüyor. Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Mücadele’nin sorularını yanıtladı, Amedspor ile ilgili hedeflerini açıkladı.

Diyarbakır ekibi Amedspor için “futbolun ta kendisi” diyen Ersun Yanal, Mücadele’nin sorularını şöyle yanıtladı:

Amedspor Ersun Yanal’la Ikinci Maçına Çıkacak!

“HAYATTAN RENGİ ALIN, GERİYE NE KALIR Kİ”
Mücadele: Sizin gözünüzden Amedspor tam olarak ne ifade ediyor?
Ersun Yanal:
Hayattan rengi alın, geriye ne kalır ki” diye bir reklam sloganı vardı, hatırlar mısınız? Futboldan da duyguyu alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Futbol, bir duygu oyunu. Futbol bir motivasyon oyunu. Futbol bir konsantrasyon, akıl ve mantık oyunu. Futbol sizi güldürür, ağlatır, umutlandırır veya hayal kırıklığı yaşamanıza neden olur. İşte ben de Amedspor’u, futbolun ta kendisi olarak görüyorum. 

Amedspor Taraftarı Ersun Yanal'ı Gülümsetti

“AMEDSPOR ORGANİZASYONU KURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Mücadele: Amedspor'a ne gibi çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz?
Ersun Yanal:
Başarıya iki şekilde ulaşabilirsiniz. Birincisi, yüksek bütçelerle çok iyi kadrolar kurar ve şampiyon olursunuz.  Yıllar sonra herkes “Hatırlar mısın bir Amedspor vardı bir zamanlar” diye cümleler kurar. Ama bunlar konuşulurken siz orada olamazsınız. İkincisi ise doğru sistem ve doğru planlama ile hem bugünü hem de yarınları düşünerek bir organizasyon kurarsınız. İlelebet yaşamaya devam edersiniz. Hem dünü hem bugünü, he de yarını. Tarih dündür, coğrafya bugün. Yönetim kurulumuz ile birlikte tarihi de coğrafyası da büyük olan bir Amedspor organizasyonu kurmayı hedefliyoruz.

Ersunyanal 1

“KALANLAR, AMEDSPOR’UN HEDEFLERİ İÇİN MÜCADELE EDECEK”
Mücadele: Amedspor'un Süper Lig'e çıkma yolunda kadrosunda büyük bir değişiklik yaşanacak mı?
Ersun Yanal:
Bu bir süreç. İyiler ile daha iyiler yer değiştirecek. Ayrılanlar yeni kulüplerinde yeni hedeflerine doğru yol almaya başlayacak. Kalanlar, Amedspor’un hedefleri için mücadele edecek. Değişim, sadece futbolda değil hayatın her bölümünde rekabeti artırır ve insanlara iyi gelir. Burada en önemli kıstas ise adalet. Futboldaki bu değişim süresince futbolcular üzerindeki adalet duygusunu korumak ve yükseltmek birincil hedefimiz. Kalan ne için kaldığını giden ne için gittiğini, gelen de ne için geldiğini çok iyi bilecek ve hak verecek.

“YAŞAMDA NASIL HER DUYGU VARSA, AMEDSPOR’DA DA OLACAK”
Mücadele: Taraftar bu sene ofansif mi yoksa defansif mi bir Amedspor izleyecek?
Ersun Yanal
: Bir ülkedeki insanların yapısı ile futbolun tarzını birbirinden ayıramazsınız. Şimdi Türkiye, genelde çocukluktan ergenliğe, ergenlikten ise yetişkinliğe doğru geçiş süreçlerinin çok da iyi olmadığı bir ülke. Bunu hepimiz kabul edersek bir sonraki aşamaya daha rahat geçebiliriz. Hayattaki geçişi çok iyi başaramayan bir ülkenin futbolunda da geçiş oyununu iyi oynamasını beklerseniz hayal kırıklığı yaşama şansınız çok yüksektir. Şimdi bu doğruyu söyledikten sonra biz ne yapabiliriz ona bakmamız gerekiyor. Futbolu ofansif-defansif diye bir ayrıma sokmak, baştan kaybetmektir. Futbol, bir tam sahaya oyunudur. Sahanın her yeri senin koruman gereken alanlardır. Bunun için sahanın her yerinde savunma yapmak zorundasındır. Savunma ile kazandığın topla da, ele geçirdiğin her alanı değerlendirip ilerlemelisin. Ele geçirdiğin her alan aslında senin güvenli alanlarını oluşturur. Ofansif bir Amedspor mu olacak, evet. Defensif bir Amedspor mu olacak evet. Biz burada yaşayacağız. Yaşamda nasıl her duygu varsa, Amedspor’da da olacak. En başta söylediğim gibi Amedspor futbolun ta kendisi olacak.

Muhabir: Onurcan GÜLER