Amedspor, saha tadilatı taahhüdünü yerine getirmeyen Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Açıklamada, "Amedspor’un Diyarbakır stadyumunda oynaması gereken müsabakaları başka şehirde oynaması sebebiyle, Amedspor milyonlarca TL zarara uğramıştır” denildi.

Amedspormaçı

Suç duyurusunda, “Stadyumun bakım-onarımı ve her zaman futbol oynamaya elverişli bir durumda hazır tutulması Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün asli görevlerinin başında olmasına rağmen ilgili kamu görevleri ihmal ederek görevi kötüye kullanma suçu işlemişlerdir. Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan son resmi müsabaka 04/05/2024 tarihinde Amedspor-Menemen Belediyespor arasında oynandığı ve TFF 1. Lig kura çekiminin 24/07/2024 tarihinde yapıldığı Amedspor’un kendi evinde yani Diyarbakır stadyumunda yıl boyunca oynayacağı maç takvimi belirlendiği olguları da dikkate alındığında, ilgili kamu görevlilerinin ağır ihmalleri ile suç işlediklerini göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

Amedspor’dan özel gereksinimli taraftarlara ulaşım jesti! Amedspor’dan özel gereksinimli taraftarlara ulaşım jesti!

AMEDSPOR DİYARBAKIR STADYUMU İÇİN 2.944.179,82 LİRA ÖDEYECEK
Öte yandan Amedspor’un 2024-2025 futbol sezonunda Diyarbakır Stadyumunda 18 müsabaka oynama karşılığında Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 2.944.179,82 lira ödeyeceği öğrenildi.

Muhabir: Fatih SURUÇ