Amedspor 1. Lig'in en değerli kaçıncı takımı? Rakiplerini solladı Amedspor 1. Lig'in en değerli kaçıncı takımı? Rakiplerini solladı

Merih Demiral’ın Türkiye-Avusturya maçında yaptığı “Bozkurt” işareti tepkilerin odağı olurken, A Milli Takımının galibiyetini de gölgede bırakmıştı. Demiral’ın hareketi sonrası Amedspor’un bir dönem formasını terletmiş olan Deniz Naki gündeme geldi. Naki, Amedspor forması terlettiği bir maçta yaptığı zafer işareti ve sosyal medya paylaşımları sebebi ile ömür boyu futboldan men edilmiş, sonrasında Türkiye’den ayrılmıştı.

Deniznaki Merihdemiral

Sosyal medya hesabından gündme ilişkin açıklama ayapan Deniz Naki şu ifadeleri kullandı: “Yüreği Barış, demokrasi ve özgürlükten yana çarpan kamuoyunun dikkatine Bir milli maç sonrası bir futbolcunun attığı golden sonra yaptığı ve ırkçılıkla özdeşleşmiş bir işaretin benim yıllar önce yaptığım işaretle kıyaslanması üzerine bir açıklama yapmam kaçınılmaz bir hal almıştır.

Söz konusu futbolcunun yaptığı işaret tekçiliği, başka halkların ret ve İnkarını, nasyonalizmi, ırkçılığı esas alıyorken; benim yaptığım işaret ise barışı, özgürlüğü, halkların kardeşliğini, enternasyonalizmi çağrıştırdığını bütün uluslararası toplum bilir. Bozkurt işareti dar ve ideolojik ulusçuluğu esas almış olan dar bir siyasi çevreyi ilgilendiriyorken, zafer işaretinin ise Latin Amerika’dan Uzakdoğu’ya kadar bütün dünyada barış, kardeşlik, ve özgürlük talep edenlerin İşareti olduğunu aklıselim ve vicdanlı herkes bilir. İki işaretin aynı anlama geldiğini ifade etmek abesle iştigaldır. Bu fark akla kara kadar farklı dünyaları ifade etmektedir. Zafer işareti tarihin beyaz sayfasında halkların barış ve özgürlük umudu iken, Bozkurt işareti halkların boğazlaşmasını, dar ideolojik kalıpları, kan ve gözyaşı ile tarihin kara sayfasında yer edinmiştir.

Spor ve futbol bizler için çoğulculuk, farklılıklarla birlikte zenginlik, barış, kardeşlik ve enternasyonalizmdir.

Bu çerçevede bu ırkçı sembolü normalleştirmeye çalışan ve bunu, beni terörize ederek gerçekleştireceğini sanan alçakları lanetliyor, yeşil sahaların faşizme mezar olmasını temenni ediyorum”

Kaynak: Haber Merkezi