Türkiye’de karpuz denince akla ilk gelen şehirlerden biride Diyarbakır’dır. Diyarbakır karpuzu temmuz ayına girmemizle tezgahlarda yerini aldı. Geçen sene hastalığın vurması ve son yıllarda sadece festival için yapılan Diyarbakır Karpuzu bu yıl verimli hasadıyla tezgâhta yerini aldı.

Diyarbakır Karpuz Fotoğraff

DİYARBAKIR KARPUZUNUN KİLOSU 10 LİRADAN TEZGAHTA
İran Karpuzu sezon bitimi ile Adana karpuzu yer alırken şimdide meşhur Diyarbakır karpuzu tezgahlarda yerini almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde hasadı yapılan karpuzun kilo fiyatı 10 liradan satışa sunuldu.

Tadı ve aromasıyla dünyada ün salmış Diyarbakır karpuzuna geçtiğimiz sene vuran hastalığın bu yıl olmadığı ve çiftçinin hasattan memnun olduğu belirtildi.

BÜYÜK KARPUZLAR FESTİVALDE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Fakat 50-100 kiloluk meşhur eski Diyarbakır karpuzlarını sadece festivallerde görebiliyoruz. Öte yandan 2024 Diyarbakır Karpuz Festivali 20-21 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Festivallerde yarışmacılar yetiştirdiği Diyarbakır karpuzunu sergileyecekler.

Diyarbakırlı bilim insanı 99 yaşında! İşte hayatı Diyarbakırlı bilim insanı 99 yaşında! İşte hayatı

İRAN KARPUZU 500 LİRADAN SATILIYORDU
Diyarbakır'da sezonun ilk karpuzu Mart ayında semt pazarlarındaki tezgahlarda yerini almıştı. Semt pazarlarında tezgaha ilk çıkan İran Karpuzunun kilosu 50 liradan satılırken gücü olmayanlar ise dilimle alıyordu. 

Muhabir: Abdullah AKYOL