Amedspor, tarihinde ilk defa çıktığı TFF 1.Lig’de Diyarbakır Stadyumu nedeniyle yüzü gülmüyor. Şuana kadar evinde oynadığı İstanbulspor maçında mağlubiyet ve Boluspor maçında ise son dakikalarda yediği golle beraberlik alan Amedspor, saha zemini nedeniyle gündemde yerini alıyor.

Bunun Hesabını Kim Verecek Diyarbakır Stadyumu’nun Sorumlusu Kim

Amedspor’un TFF 1. Lig'e yükselmesinin ardından Diyarbakır Stadyumu’nda VAR ve Passolig sistemi kurulmasıyla birlikte, yenileme çalışmaları da yapılmıştı. İstanbulspor maçında saha zemini sorunu sonrası yine çalışmalar yapılmış fakat Boluspor maçında istenilen seviyede gelmediği görülmüştü. 

Ersun Yanal, Boluspor Maçı Sonrası Çok Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Boluspor maçı sonrasında yaptığı basın açıklamasıyla Diyarbakır Stadyumu'na dikkat çeken Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal: "Bizim bir an önce futbol oynayabileceğimiz bir alana ihtiyacımız var. Bugün ben eminim futbol oynasaydık Max gibi, Traore gibi, yine Murat ve Ömer, yani bu oyunu hızlı oynayacak ve tekniği yüksek oyuncularla rakibe zor koşullar yaratabilirdik" dedi.

Amedspor maçı için satılan bilet sayısı açıklandı! Amedspor maçı için satılan bilet sayısı açıklandı!

AMEDSPOR DAVA AÇACAK?
Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapan Amedspor Başkanvekili Baran Durmaz, “Gençlik Spor’la ilgili de maddi bir kaybımız oldu. Bu sebepten tazminat davası açacağız ve kendilerine görev ihmali sebebiyle suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

KİM BU FİRMA?
Amedspor Genel Sekreteri Faysal Tosun ise, "Yaklaşık altı yıl önce ekilen çimlerde top oynadığımızı unutmamalıyız. Bir üst lige çıkmamızdan kaynaklı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sahayı yapmak üzere tanımadığımız bir firmaya ihaleyle verdi. Sahadaki sorunumuz da hava sıcaklığından kaynaklı. Ama biz bu firmanın işini yapamadığını defalarca söyledik. Yeşil örtüde sıkıntı yok ama köklenmede ciddi bir problem olduğunu her seferinde söyledik. Sahanın kötü olmasından kaynaklı bir maçımızı Urfa'da oynamak zorunda kaldık. İkinci maçımızı da Urfa’da oynamak istedik ama orası sıkıntı çıkardı. Sahada şu an yeşil örtü anlamında bir sıkıntı yok, sadece köklerde bir problem var.” Diye konuştu.

Öte yandan Amedspor, saha zeminindeki çalışmalar nedeniyle evinde oynaması gereken Kocaelispor maçını ise Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynamıştı.

Ayrıca, TFF 2. Lig’de mücadele eden Diyarbekirspor ise Diyarbakır Stadyumu’ndaki saha zemini nedeniyle bu seozn iç saha maçlarını Seyrantepe 2 Nolu Çim Saha’nda oynuyor.

Muhabir: Fatih SURUÇ