Dicle Üniversitesi’nin bütçesi belli oldu! Dicle Üniversitesi’nin bütçesi belli oldu!

Diyarbakır ve bölgenin eğitim üssü olan Dicle Üniversitesi’nde kaç öğrencinin eğitim aldığı merak konusu oldu. Bölgede köklü üniversiteler arasında yer alan Dicle Üniversitesi, eğitimdeki çeşitliliği ve sunduğu imkanlarla öğrencilerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, hem Diyarbakır, hem de bölge için önemli bir yere sahip olan Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı ne kadar? İşte Dicle Üniversitesi günce öğrenci sayısının detayları…

Dicle Üniversite

DİCLE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA
Dicle Üniversitesi, 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Diyarbakır Tıp Fakültesi olarak eğitim vermeye başladı. 1973 yılında Diyarbakır Üniversitesi olarak bugünkü yerinde kuruldu. Eğitim vermeye başladığı ilk günden itibaren birçok öğrenciye eğitim kapılarını açan üniversitenin bünyesinde 17 fakülte, 12 Meslek Yüksek Okulu, 3 Yüksek Okul, 1 Konservatuvar ve 4 Endüstri yer alıyor. Bölgede iyi üniversiteler arasında yer alan Dicle Üniversitesi, hem yurtiçinden hem de yurtdışından çok sayıda öğrenciye eğitim fırsatı sunuyor.

Dicle Üniversitesi’nde 2 bin 7 dönüm satışa çıkarıldı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE KAÇ ÖĞRENCİ VAR?
Dicle Üniversitesi, gelecekteki hedeflerine ulaşmak için öğrencilere daha iyi bir eğitim deneyimi sunma yolunda çalışmalarını sürdürürken, kentin sosyal, ekonomik hayatına da katkılarda bulunmaya devam ediyor. 2024 itibariyle Dicle Üniversitesi’nde 42 bin 880 öğrenci eğitim-öğretim hayatına devam ediyor. Uluslararası öğrenci sayısının 1973 bulan üniversitenin, lisansüstü öğrenci sayısı ise 4 bin 235.

Muhabir: Remziye ÇELİK