Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı! Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı!

TPAO, Diyarbakır’ın Yenişehir, Ergani ve Eğil ilçelerinde yeraltı petrol boru hattı inşası için 37 parselde kamulaştırmalar yapılması talebiyle MAPEG’e başvurdu.

TPAO, Diyarbakır'da kirli doğal gazdan elektrik üretecek

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır’da sahip olduğu ARİ/TPO/K/L43-c2-1; ARİ/TPO/K/L43-c3-1 ve ARİ/TPO/K/L44-d4-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsat sahalarında inşa edilmesi planlanan Hançerli-Güney Kırtepe Üretim Sahaları Arası Yeraltı Petrol Boru Hattı için gerekli olan ancak arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan bazı parsellerde kamulaştırmalar yapılması talebiyle Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yaptı. 

TPAO’nun Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ekinciler ve Dikentepe köyleri; Ergani’ye bağlı Koyunalan ve Hançerli köyleri ile Eğil’e bağlı Musan Köyündeki parsellerle ilgili kamulaştırma talep etti.


TPAO’nun elinde kamulaştırma talep ettiği parsellerle ilgili, Ergani Asliye Hukuk Mahkemesi; Eğil Asliye Hukuk Mahkemesi ve Diyarbakır 1., 3., 4., 6., 8. ve 9. Asliye Hukuk Mahkemelerinden aldığı, acele kamulaştırma kararları bulunuyor.

Kaynak: Enerji Günlüğü