Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı! Diyarbakır'da kayyumun kapattığı Zarokistan yeniden açıldı!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi yaşamını yitirdi, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, “Felaketi yaşayan halkımızın ilk verdiği ifadelere göre, kamuoyuna da sıkça yansıtılan, yangının basit bir anız yakma sonucu yayıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Köylülerin tanıklıklarına göre, kendilerinin DEDAŞ’ı birçok defa uyarmalarına ve şikayet etmelerine rağmen yıllardır değiştirilmeyen, tahta direklere kurulu bakımsız elektrik tellerinden çıkan kıvılcım çok kısa sürede onlarca mahalleye yayılmıştır. 

Yangının sebebini anızla açıklayan bir takım açıklamalar yapmak, esas sorumluları korumaya yararken; canını, evini, ağaçlarını, bostanını kaybetmiş insanların acısını ikiye katlar. Bölgemizin yaşadığı ağır yaz şartlarında, elektrik direklerinin ve trafolarının bakımsız bırakılması, taleplere kulak asılmaması asla kabul edilemez.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK