Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz temel besin kaynağı olan gıda dahil tüm sektörleri vurmaya devam ediyor. Ekonomik dalgalanmalardan payını alan bir sektör de düğün piyasası oldu. Evlenecek çiftlerin düğün alışverişlerinde öncelik fiyatlar olurken, ev eşyalarında ise daha çok zorunlu ihtiyaçlara yönelen çiftler, artan düğün salonu fiyatları karşısında da kara kara düşünüyor. Diyarbakır’da da evlilik planı yapan gençlerin olmaz ise olmazı olan düğün salonlarında kiralama bedeli her geçen gün artarken bu salonlarda düğün yapmak ise neredeyse lüks hale geliyor. 

Diyarbakır’da Kuru Meyve’ye yoğun ilgi: İşte fiyatları Diyarbakır’da Kuru Meyve’ye yoğun ilgi: İşte fiyatları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak

DİYARBAKIR’DA DÜĞÜN SALONU FİYATLARI UÇTU!
Diyarbakır’da yaşanan hayat pahalılığı yüzünden düğün hazırlığı yapan gençler bütçelerine uygun salon arayışı içine giriyor ancak bir düğün salonu tutmanın maliyeti 100 bin TL‘yi aşarken birçok genç bu hayalinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Kentteki düğün salonları yetkilileri ise maliyetlerin artması nedeniyle fiyat artışına gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Kentte ortalama 500 kişilik bir düğün salonu 80 bin TL’yi bulurken, serbest piyasa nedeniyle bu rakamlar bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor. Fahiş fiyatlar ve diğer masraflar nedeniyle gençler için hem evlilik hem de düğün salonu ise hayal olmaktan öteye gidemiyor. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘İNDİRİMLİ’ DÜĞÜN SALONU TALEBİ
Diyarbakır’da düğün salonlarının fahiş fiyata çıktığını ve 3 saatlik bir düğün organizasyonu için 100 ile 120 bin TL’yi gözden çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten gençler Büyükşehir Belediyesi'nden ‘indirimli düğün salonu’ talebinde bulunuyordu. Çağrılara sessiz kalmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, açıklama yaptı.

Diyarbakır’da Su Faturası Neden Yüksek İndirim Sinyali Verildi!

SERRA BUCAK’TAN ÜCRESİZ DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ
Evliliğin yaşamın bir gerçeği olduğunu belirten Eş Başkan Serra Bucak, “Bizim toplumumuzda gençler daha erken evleniyor. Evliliğin hem güzellikleri var hem de bu ekonomik kriz ortamında ve işsizlik ortamında zorlukları da var. Bu durumu da anlayabiliyoruz. Büyükşehir olarak, günde üç dört saat olacak şekilde indirimli değil tamamen ücretsiz düğün salonu projesi düşünüyoruz. Büyükşehir olarak bu durumu tartışıyoruz ve gündemimizde. Bir düğün salonu ihtiyacı varsa değerlendirmek ve hayata geçirmek isteriz. Bu ihtiyacın görülmesi ve karşılanması gerekiyor bizce de.

“TASARUF TEDBİRLERİNE TAKILMAYACAKSA…”
Ama biz tasarruf tedbirleri gerekçesiyle üst yapı yapamıyoruz. Ne yazık ki bir Tasarruf Tedbirleri Genelgesi var. Bütün genelgeler gibi bir müddet sonra unutulup miadını dolduracağını ve bizim onu aşacağımızı düşünüyoruz. Kültür sanat aktiviteleri ve konserler de kimi zaman bu tedbirlere takılıyor. Ama biz o tedbirleri esnetmeye çalışıyoruz. Bir misafirhane yapmak bu tedbire takılmıyor. Hasta yakınları ve hastalar için yapılan bir misafirhane bir ihtiyaç gibi gözüküyor. Hukuk birimlerimizi ve danışmanlarımızı zorlarız. Düğün de bir ihtiyaç mı ki öyledir. Düğün toplumsal bir ihtiyaçsa bunu da delmek için tasarruf tedbirini delip düğün salonu meselesini de gündemimize, Fen Dairesi Başkanlığımızın gündemine almak için çabalarız.”

Muhabir: Remziye ÇELİK