Diyarbakır’da da artan maliyetler sebep gösterilerek her yıl geleneksel hale gelen evde kurutmalık hazırlamak tarihe karıştı. Fiyatların daha uygun olduğu düşüncesiyle vatandaşlar soluğu bu kış aktarlarda aldı. Kış mevsiminin bitmesi ve baharın gelmesiyle beraber aktarlardan alınan bilgiye göre, uzmanlar tarafından kışın tüketilmesinin sağlıklı olduğu ve doğal besin kaynağı olarak ta tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapılan kurutmalıkların satışında bu kış aylarında rekor bir satış yaşandığı belirtildi.
KURU MEYVE SATIŞLARINDA ARTIŞ!
Her kış için yazdan itibaren kurutmalık hazırlıklarının başladığına dikkat çeken aktarlar Diyarbakır’da durumların bu yıl öyle olmadığını vurguladı. Aktarlar konuya ilişkin, “Her yıl aldığımız ürünlerin yaklaşık yarısı elimizde kalırdı. Bu yıl durum öyle olmadı çoğu ürünü elimizden çıkardık ve fazla fazla da ürün getirdik bu yıl. Özellikle de kuru meyveler son yılların en çok satışı yapılan ürünü oldu tabii ki kuru biber ve kuru patlıcandan sonra” açıklamasını kaydetti.
Diyarbakır’da kurutmalık sebze ve meyve fiyatlarındaki son durum merak ediliyor.
DİYARBAKIR’DA KURUTMALIK FİYATLARI ŞÖYLE;
Bir bağında 50 adet olan biber: 170-200 lira,
Bir bağında 50 adet olan patlıcan: 155 lira,
Kuru domates: 200 -270 lira,
Kuru meyve: alınan meyveye göre değişiklik göstermekle beraber 190-540 liradan satılıyor.