24 Ocak 2020 Cuma günü, Türkiye saati ile 20.55'te, merkez üssü Sivrice (Elazığ) olan 6.8 büyüklüğünde, yıkıcı bir deprem meydana geldi. Maalesef bu deprem sonrasında 37'si Elazığ'da, 4'ü Malatya'da olmak üzere toplam 41 kişi hayatını kaybetmişti. Çevre illerde birçok bina ağır hasar almıştı.

Diyarbakır’da Özel Okul Fiyatları Uçtu!

ELAZIĞ DEPREMİNDE HASAR ALAN OKULLAR YIKILMIŞTI
Diyarbakır’da da birçok okul Elazığ depreminden etkilenerek hasar almıştı. Hasar alan okulların hepsi deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkıldı. Yıkılan okullarda okuyan öğrenciler ise başka okullara yönlendirildi. 2024-2025 dönemi 9 eylül 2024’te başlıyor. Depremde hasar alan daha sonra yıkılan Çelebi Eser Ortaokulu, Nükhet Çoşkun Akyol İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu ve Ali Pınar İlkokulu 4 yıl aradan sonra tekrardan inşa edildi. 4 okulu da aynı müteahhit üslendi. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre okulun yeni dönemde açılacağı söylendi. 

Yeni Okul

Diyarbakır’da bu eziyetin fiyatı 50 lira! Diyarbakır’da bu eziyetin fiyatı 50 lira!

ÇOCUKLAR YENİ OKULLARINA KAVUŞUYOR
Depremde okulları yıkılan öğrenciler başka okullara nakil edilmişti. Nakil edilen çocukların birçoğu farklı okullarda mezun olurken bazıları da halen eğitim öğretimine devam ediyor. Yeni eğitim öğretimde okulları yıkılan öğrenciler yeni okullarına kavuşacaklar.

Muhabir: Abdullah AKYOL