Diyarbakır'da kaymakam özür diledi: "Bir daha olmaz" Diyarbakır'da kaymakam özür diledi: "Bir daha olmaz"

Diyarbakır’da baharın gelmesi ve havaların düzelmesiyle beraber kayısı ve badem ağaçları da ilk çağlalarını vermeye başladı. Antioksidan deposu eksi ve mayhoş tadıyla çağla market tezgâhlarına gelmeden çarşı ve Pazar tezgâhlarına düştü. Alıcısına el yaktıran çağla meyvesi kiloyla değil gramla alıcısını karşılarken kilogram fiyatı 500 liradan satılıyor.

Ekşi yemeyi severlerin ilk aklına gelen çağlanın yanında tuz olmazsa olmazı olurken vatandaşlarda satıcılarda fiyatının bu kadar uç olmasından şikâyetçi oluyor. Sadece meyve olarak değil de yemeği yapılarak ta tüketilen çağla yeni çıkmış olması nedeniyle de günde 5-10 kilogram aralığında satılıyor. 

ÇAĞLA MEYVESİNİN FAYDASI NEDİR?
İlkbaharın başından haziran ayına kadar alıcısıyla buluşan çağla, ekşi ve asidik tadıyla tam bir antioksidan deposudur. Kalp sağlığının koruyucusu olan meyve bünyesinde bol bol fosfor, azot ve potasyum barındırır. İçeriğindeki E vitaminiyle cilt güzelliğini perçinlerken çağladan yapılan cilt maskelerinde yaşlanma karşıtı olduğu ve hastalıklara karşı da kalkan görevi üstlendiği biliniyor. Günlük 1 tabak tüketildiğinde de vücudun su ihtiyacını karşıladığı bilinir. 

Kaynak: Haber Merkezi