Diyarbakır’daki bu mahallede neler oluyor? Herkes boşanıyor Diyarbakır’daki bu mahallede neler oluyor? Herkes boşanıyor

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi Sunay Caddesi güzergahında bulunan otobüs durağı 2 ay önce yerinden sökülerek kaldırıldı. Genellikle yaşlı ve engelli vatandaşların kullandığı durak kaldırılınca vatandaşlar mağdur oldu.

“TOPLANIP BOYKOT EDECEĞİZ”
Kaynartepe Mahallesi un fabrikası yakınında bulunan ve Büyükşehir Belediyesine ait otobüs durağı 2 ay önce kaldırıldığı söylendi. 20 yıllık mahalle muhtarı İlhami Altun ise belediyeden şikayetçi olduğunu söyleyerek şu ifadeler yer verdi; “Büyükşehir Belediyesine ait otobüs durağımız belediye tarafından sökülerek kaldırıldı. Daha önce yaşlı ve engelli vatandaşlarımız kullanıyordu. Hepimiz için baya rahattı. Mahallemizde ki vatandaşlarımız artık uzak mesafedeki duraklarda inmek zorunda kalıyor. Duraklar arasında baya mesafe vardır. Eski Oryıl Petrol kavşağında inip mahalleye kadar yürümek zorunda kalıyorlar. Yaşlı vatandaşlarımız yürümekte zorluk çekiyor. Hepsi hasta haliyle o kadar yol yürüyor. Belediyeye kaç kere talep ettik tekrardan durağın yapılması için fakat belediyeden bir dönüş alamadık. Mahalleli olarak hepimiz yakın zamanda toplanıp boykot edeceğiz. Belediyenin bir an önce bu durumu düzeltmesini talep ediyoruz. En kısa sürede durağımızın yapılmasını istiyoruz” Diye konuştu

Öte yandan Kaynartepe Mahallesi, 26 Eylül 2020'de Cumhurbaşkanlığı tarafından “riskli alan” ilan edilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunun üzerine mahalleyi 22 Mart 2021'de “Kentsel Dönüşüm Alanı” ilan etmişti. Diyarbakır 3’üncü İdare Mahkemesi, Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi'nde belediyenin hayata geçirmek istediği kentsel dönüşüm projesini "kanuna aykırı" bularak, iptal etmişti. Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da en çok ağır hasarlı binanın olduğu ilçe ise Bağlar olmuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL