Eğil Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ve ilçenin tarihi ve aynı zamanda kültürel zenginliğini anlatacak şiirlerin yarışacağı yarışmanın detayları belli oldu.

BELEDİYE DUYURDU! BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Şiir yarışmasının başvuru tarihi olarak 13 / 21 Mart 2025 tarihleri belirtilirken, ödül töreni ise 24 Mart’ta gerçekleştirilecek. Yarışmanın ödülleri ise 15 bin liradan başlıyor.

Bodrum’da bile sezon açılmadı: Diyarbakır’da çocuklar akın etti! Bodrum’da bile sezon açılmadı: Diyarbakır’da çocuklar akın etti!

Belediyeden yarışmaya ilişkin yapılan detaylı açıklama şu şekilde:

“Eğil Belediyesi şiir yarışması başlıyor!

Eğil Belediyesi olarak, ilçemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan şiirlerin yarışacağı Şiir Yarışması düzenliyoruz!

Konu: Eğil

Ödüller:

15.000 TL

10.000 TL

5.000 TL

Toplamda 9 öğrenci ödül kazanacak. Liseden 3 öğrenci, Ortaokuldan 3 öğrenci, İlkokuldan 3 öğrenci. Her kategoriden 1. 2. ve 3. seçilecektir.

Şiirlerin başlık içermesi zorunludur. Yazım yanlışlarına ve noktalama kurallarına dikkat edilmelidir. Katılımcılar şiirleriyle birlikte isim, soy isim ve iletişim numaralarını eklemelidir. Lise öğrencileri en az 3 kıtadan oluşan şiirler yazmak zorundadır. Ortaokul ve ilkokul öğrencileri en az 2 kıtadan oluşan şiirler yazmak zorundadır. Yapay zeka ile oluşturulmuş şiirler tespit edilecek ve elenecektir. Eğil dışında bir konu ile şiir hazırlayanların şiirleri iptal edilecektir. Kurallara uymayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvurular: 13-21 Mart tarihleri arasında Eğil Belediyesi whatsapp hattı üzerinden yapılacaktır. Ödül töreni 24 Mart’ta gerçekleşecektir.”

Kaynak: Haber Merkezi